Ζωγραφική με σφουγγάρια !

Θέλεις το παιδί σου να ζωγραφίσει αλλά φοβάσαι μη λερώσει το σπίτι ή λερωθεί και το ίδιο ; Κανένα πρόβλημα ! Σας βρήκα τη λύση… Αυτά τα σφουγγάρια που θα φτιάξουμε θα σας ενθουσιάσουν και θα βάζετε το παιδί σας πιο συχνά να ζωγραφίζει . Πάμε να δούμε τη ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται ;

Ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται!

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!

Η ζωγραφική είναι από τις πρώτες ενασχολήσεις του παιδιού από τη βρεφική κιόλας ηλικία . Πόσο καμαρώνουμε το παιδί μας όταν το βλέπουμε να ζωγραφίζει ανέμελο και να κάνει τα δικά του σχέδια ; Μάλιστα , τη πρώτη ζωγραφιά ίσως τη κρατήσουμε και για ανάμνηση ή ακόμα τη κολλήσουμε στο ψυγείο μας για να τη βλέπουμε κάθε μέρα. Τα οφέλη της ζωγραφικής αναμφισβήτητα είναι αμέτρητα : Διευρύνεται η φαντασία του παιδιού, καταλαβαίνουμε ποια χρώματα του αρέσουν , μαθαίνει τα χρώματα και νέα σχέδια και το κυριότερο διασκεδάζει γεμάτο ανεμελιά και αυθορμητισμό . Δεν είναι τυχαίο που πολλοί παιδοψυχολόγοι βάζουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι , αυτό σημαίνει πως η ζωγραφική αντικατοπτρίζει όλο τον εσωτερικό τους κόσμο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σφουγγάρι
  • 6 ξυλάκια χρωματιστά
  • 1 κόφτη ή ψαλίδι
  • Ακρυλικά χρώματα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1)Παίρνουμε το σφουγγάρι και το κόβουμε ίσα σε 3 κομμάτια , μετά κόβουμε στη μέση για να γίνουν 6 μικρά κομμάτια .

Ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται!

2) Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού ή ενός κόπτη κάνουμε μία μικρή βαθιά σχισμούλα όσο πιο βαθιά γίνεται . Προσοχή ! Δε θέλουμε το κόψιμο να είναι κατά πλάτος γιατί το ξυλάκι μας θα κυλάει δεξία – αριστερά!

Ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται!

3) Τώρα τοποθετούμε τα ξυλάκια ένα – ένα ανά σφουγγάρι εσωτερικά .

Ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται!

4) Σε ένα πιατάκι βάζουμε τα χρώματα της επιλογής μας και το παιδί μας είναι έτοιμο να μεγαλουργήσει χωρίς να λερώνεται !

Δείτε και το βίντεο μου στο κανάλι μου στο you tube :

Ζωγραφική με σφουγγάρια χωρίς να λερώνεται! Πώς σας φάνηκε ; Θα το δοκιμάζατε ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.