Vegan παγωτά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!

Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά… Είμαι και εγκυούλα , οπότε καταλαβαίνεις τι τραβάω με αυτή τη ζέστη… Σήμερα, σας έχω μία υπέροχη και εύκολη ιδέα για vegan παγωτά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, που θα γλύφετε τα δαχτυλά σας μικροί και μεγάλοι… Πάνω από όλα, είναι υγιεινό , κατάλληλο για vegan , κατάλληλα για βρέφη και κατά της αλλεργίας των γαλακτομικών.

Τα vegan παγωτά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη είναι :

  • Κατάλληλα για παιδιά
  • Κατάλληλα για vegan
  • Κατάλληλα για παιδιά με αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτομικά προίοντα

ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – ΒΡΕΦΗ

Ποιο παιδάκι δε χαίρεται ή δε λαχταρά βλέποντας ένα παγωτό στο διάβα του ; Πιστεύω σχεδόν κανένα! Αν θυμηθώ και τη δική μου παιδική ηλικία, πραγματικά ήταν σα να ζούσαμε γι’ αυτό… Ωστόσο, οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς οι μαμάδες κοιτάμε όσο μπορούμε το παιδί μας, να απολαμβάνει ένα παγωτό αλλά να είναι παράλληλα υγιεινό και θρεπτικό. Στα βρεφάκια μας καλό θα είναι να αποφεύγουμε το κακάο όσο μπορούμε και να δώσουμε τα παγωτά μπανάνα- φράουλα ή τις μπάρες γιαουρτιού ή ακόμα και τις γρανίτες φράουλα – ακτινίδιο. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν μπορούν να φάνε και αυτά τα απολαυστικά παγωτά με κακάο καθώς δε περιέχουν καθόλου ζάχαρη , παρακάτω θα σας παραθέσω που θα βρείτε το κακάο και τη σοκολάτα.

ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το κακάο του εμπορίου περιέχει ζάχαρη όπως και οι σοκολάτες . Χρησιμοποίησα σοκολάτα και κακάο από 100% κακάο που προμηθεύτηκα από βιολογικά προίοντα. Ωστόσο, υπάρχουν και σοκολάτες με περισσότερο τοις εκατό κακάο σε περίπτωση που δε μπορείτε να προμηθευτείτε άλλες σοκολάτες ή κακάο στα σούπερ μάρκετ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΞΥΛΑΚΙΑ

Vegan παγωτά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
  • 2 ώριμες μπανάνες κατεψυγμένες
  • 2 κ.τ.σ κακάο βιολογικό
  • Μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου παγωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ (προαιρετικό βήμα)

1 λιωμένη κουβερτούρα μαύρη 100% κακάο

1κουταλιά βούτυρο καρύδας ή λάδι καρύδας (άοσμο κατα προτίμηση)

Προαιρετικά : τριμμένα καρύδια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Vegan παγωτά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!

Σε ένα μπολ αλέθουμε τις μπανάνες , προσθέτουμε το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά .

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετούμε το μίγμα μέσα στις ειδικές φόρμες για παγωτά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 6-8 ώρες . Ίσως είναι έτοιμα πολύ νωρίτερα , αλλά σίγουρα θα δέσουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα μπρίκι φτιάχνουμε το γλάσο μας με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας και τη σοκολάτα . Προαιρετικά, στο τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια.

ΒΗΜΑ 4

Αφαιρούμε από τη κατάψυξη , ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε πάνω και από την ανάποδη πλευρά τα παγωτά μας κρατώντας τα , θα δούμε πως αμέσως θα γίνει ένα με τα παγωτά μας , σαν αυτά του εμπορίου. (Μπορείτε να αφήσετε τα παγωτά σκέτα χωρίς την έξτρα σοκολάτα από πάνω !)

ΒΗΜΑ 5

Τα τοποθετούμε πάλι κατάψυξη για λίγη ώρα και τα απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε !

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Τα παγωτά διαρκούν για πολύ καιρό στη κατάψυξη !

Καλή σας επιτυχία και η απόλαυση είναι δεδομένη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.