Υποδεχόμαστε το άνοιγμα των σχολείων με αυτό το απίστευτο τυροκούλουρο με 3 υλικά! Είναι πανεύκολα και προετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά ! Πάμε να δούμε τα υλικά;

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ : Όπως θα δείτε και στο βίντεο χρησιμοποιώ και φέτα και ανθότυρο . Η επιλογή τυριού δεν είναι τυχαία. Χρησιμοποίησε μόνο ανθότυρο για βρέφη και αυτό γιατί το πρώτο χρόνο ζωής καλό είναι να αποφεύγεται το αλάτι με τις επίσημες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΦΕΤΑ : Υπάρχει φέτα χαμηλή περιεκτικότητά σε αλάτι ; Η απάντηση είναι πως ναι υπάρχει ! Επίσης, κάτι άλλο που μπορείς να μειώσεις το αλάτι της φέτας βάζοντας το κάτω από το νερό για μερικά δευτερόλεπτα, με μερικές επαναλήψεις!
ΑΛΕΥΡΙ : Χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις , μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο εσύ θες ! Σίγουρα θα το δοκιμάσω μελλοντικά και με ολικής.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 ΜΕΣΑΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

- 1 Γιαούρτι αρεσκείας σας 200γρ
- 70γρ φέτα
- 50γρ ανθότυρο
- 20ml Ελαιόλαδο
- 280gr Αλεύρι αρεσκείας σου
Προεραιτικά : Πασπάλισε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο !
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και διαμορφώνουμε το σχήμα σε κουλούρι . Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 35 – 40 λεπτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα!
Ψάχνεις συνταγές για βρέφη ; Πάτα εδώ
Ψάχνεις και άλλες υγιεινές ιδέες ; Πάτα εδώ
Η ΥΦΗ ΤΟΥΣ
Η υφή της ζύμης να ξέρεις είναι ότι ούτε πολύ μαλακή , αλλά ούτε σκληρή! Αφού ψηθούν είναι μαλακά για 3 ημέρες σίγουρα , μετά δεν έχω εικόνα καθώς τη πρώτη δόση την έφαγα μόνη μου , όπως εξομολογήθηκα αν και ντρέπομαι γι’ αυτό.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
- Αν η ζύμη βγει υγρή τότε ρίξε παραπάνω αλεύρι για να ισορροπήσει , αντιθέτως αν βγει πολύ πολύ σκληρή λίγο γιαούρτι για να επανέλθει
- Η ώρα ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο , γι’ αυτό τη πρώτη φορά καλό είναι να τα ελέγχουμε
- Μπορείς να βάλεις όποιο αλεύρι θες , απλά η υφή αλλάζει από αλεύρι σε αλεύρι

Καλή απόλαυση ! Εύχομαι να μη τα φας καυτά όπως εγώ και να δώσεις πρώτα στο παιδί σου και μετά να φας εσύ , γιατί στη περίπτωση μου αρμόζει η φράση : Nα τρώει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει ! Η παραπάνω φωτογραφία νομίζω τα λέει όλα!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διαρκεί για 5 ημέρες εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος , ενώ μπορείς να αποθηκεύσεις μετά σε ψυγείο . Στη κατάψυξη διαρκεί ως και 3 μήνες , εφόσον πληρούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες και είναι τοποθετημένα σε σωστό σημείο καλά κλεισμένα αεροστεγώς , όπως και όλα τα τρόφιμα.
Δες και το παρακάτω βίντεο με το τρόπο παρασκευής :
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Hello there, just became alert to your blog through Google,
and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels.
I’ll appreciate if you continue this in future.
Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!
I couldn’t resist commenting. Well written!