Τι είναι το tandem nursing ? (Η εμπειρία μου)

Τι είναι το tandem nursing ? Ίσως το έχεις ακούσει ίσως και όχι ! Ενημερώθηκα γι’ αυτό όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο παιδί μου. Παρακάτω θα σας μιλήσω για όλα και θα σας δώσω αρκετές πληροφορίες σύμφωνα πάντα με τη δική μου εμπειρία! Παρακάτω θα δεις το βίντεο μου στο κανάλι μου στο you tube σχετικά με το παράλληλο θηλασμό!

Τι είναι το tandem nursing ?

Δες αν θέλεις το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΝΤΕΜ ?

Ίσως την έχεις ακούσει ως tandem nursing και στα Ελληνικά σημαίνει παράλληλος θηλασμός . Στο εξωτερικό είναι πιο διαδεδομένος , ενώ στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερο γίνεται γνωστός τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία και με απλά λόγια , είναι όταν η μαμά θηλάζει το μεγαλύτερο αδερφάκι και παράλληλα και το νεογέννητο . Αυτό φυσικά , μπορεί να γίνει και με δύο παιδιά και άνω τρία, τέσσερα και τα λοιπά …

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Όταν έμαθα την εγκυμοσύνη μου δε σταμάτησα να θηλάζω, συνέχισα κανονικά , είναι κάτι που δε μου πέρασε στιγμή από το μυαλό. Αυτή η απόφαση ολοκληρώθηκε και με την έγκριση του γιατρού μου να συνεχίσω κανονικά να θηλάζω και η αλήθεια είναι πως χάρηκα , καθώς δε θα ήθελα να αποθηλάσω απότομα ή βίαια τη κόρη μου. Αυτό ίσως να μην ισχύει για όλες τις περιπτώσεις , η κάθε εγκυμοσύνη άλλωστε είναι διαφορετική . Σίγουρα θα σας καθοδηγήσει ο γυναικολόγος σας , σύμφωνα με το ιστορικό σας και την υπάρχουσα εγκυμοσύνη για το αν θα συνεχίσετε το θηλασμό ή όχι. Συζητώντας με πολλές μαμάδες μοιράζονται μαζί μου πόσο δυσκολεύονται να θηλάσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , για το πόσο άβολα νιώθουν ή ακόμα ότι πονάνε αρκετά. Δε θα σου πω πως δε πονούσα ή κάποιες φορές πως δεν ένιωθα άβολα , υπήρχαν αρκετές τέτοιες στιγμές αλλά με υπομονή και θετική ενέργεια όλα γίνονται.

ΕΡΧΟΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Από τη πρώτη ημέρα κιόλας ξεκίνησε ο παράλληλος θηλασμός. Όταν ξεκίνησα να θηλάζω το νεογέννητο μωράκι μου , η μεγαλύτερη κόρη μου θήλασε μαζί του. Οι ανάγκες ανά ηλικία είναι διαφορετικές . Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ένα νεογέννητο εκτός από τη συναισθηματική σύνδεση με τη μαμά η μοναδική τροφή του είναι το γάλα . Το μεγαλύτερο παιδί θα θηλάσει για να νιώσει συναισθηματική ασφάλεια , τη σιγουριά , να φάει , να ζεσταθεί να παρηγορηθεί και άλλα πολλά… Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και για το νεογέννητο που όσο αναπτύσσεται η σχέση θηλασμού με τη μαμά άλλο τόσο ενεργοποιούνται και αυξάνονται οι ανάγκες του για τα υπόλοιπα .

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ;

Σε αυτό θα απαντήσω και ναι και όχι . Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο . Επιστρέφοντας με το δεύτερο παιδί μου στο σπίτι τα συναισθήματα είναι τόσα πολλά , οι αλλαγές ήταν ραγδαίες, οι ορμόνες της μαμάς ακόμα είναι στα ύψη με πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις, μέχρι να προσαρμοστεί και η οικογένεια με το παιδί/ια στα νέα δεδομένα . Από την άλλη η κούραση είναι αρκετά μεγάλη ιδίως τις πρώτες ημέρες …Οι ανάγκες του νεογέννητου για να φάει και η προσαρμογή του μεγαλύτερου παιδιού με διαφορετικές ανάγκες από το πρώτο ήταν κάτι που με άγχωσε αρκετά τις πρώτες ημέρες μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο τρόπο ζωής και τα νέα δεδομένα και το ίδιο πιστεύω θα νιώσεις και εσύ!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑΝΤΕΝΟΜΑΜΑΔΕΣ

Ίσως να βιώνεις και εσύ παρόμοια κατάσταση , να είσαι έγκυος ή να άρχισες και εσύ το παράλληλο θηλασμό με 2 ή και παραπάνω παιδιά. Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα , οι δυσκολίες , οι υποχρεώσεις και άλλα τόσο που καλείτε να κάνει μία μαμά. Ο παράλληλος θηλασμός απαιτεί χρόνο , αφοσίωση , αγάπη , υπομονή και επιμονή. Ίσως να μην νιώθεις κάθε μέρα το ίδιο , να έχεις δύσκολες και κουραστικές ημέρες . Το ζητούμενο είναι ότι προσπαθείς για το καλύτερο και δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις ή ενοχές για κάτι , αντιθέτως χρειάζεται να πάρεις και εσύ μία ανάσα και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου , άλλωστε ο θηλασμός αποτελεί απόλαυση για τη μαμά και μεγάλη ευχαρίστηση και για σένα και για τα μωρά σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.