Πως να βάψεις τα φασόλια;

Θέλεις να μάθεις πως να βάψεις τα φασόλια εύκολα και γρήγορα ; Ίσως θυμάσαι το χρωματιστό ρύζι που είχαμε φτιάξει ! Σήμερα ήθελα να φτιάξω μία γρήγορη και εύκολη διαδικασία και μία κατασκευή που θα μου μείνει καθώς αποθηκεύεται και έτσι η μικρή μου παίζει πολλές φορές μέσα στη μέρα ή μέσα στο μήνα. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε ;

Πως να βάψεις τα φασόλια;

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;

Πως να βάψεις τα φασόλια;

Το χρώμα που επέλεξα ήταν το ροζ εσύ φυσικά μπορείς να επιλέξεις όποιο χρώμα θες ! Με μόνο 2 υλικά έχουμε μία όμορφη και εύκολη δραστηριότητα που μπορεί το παιδί να κάνει πάρα πολλά πράγματα ανάλογα με την ηλικία του. Είναι ένας όμορφος τρόπος το παιδί να μάθει τα χρώματα, την υφή τους . Σε παιδάκια σε μεγαλύτερη ηλικία μπορούμε να κρύψουμε γράμματα , αριθμούς , σχήματα και να πάρει μία εκπαιδευτική νότα η δραστηριότητα μας. Μπορούμε να τα κολλήσουμε πάνω σε χαρτόνια , ζωγραφιές και τόσα άλλα αρκεί να διευρύνουμε τη φαντασία μας. Επίσης, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά και διασκεδάζουν άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας!

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ φασόλια
  • Ακρυλικό χρώμα επιλογής μας
  • Μεσαία σακούλα με ζιπ
  • Μεσαίο ταψάκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1
Πως να βάψεις τα φασόλια;

Παίρνουμε τη σακούλα και βάζουμε τα φασόλια μας και το χρώμα επιλογής μας , κλείνουμε και αρχίζουμε και κουνάμε καλά τη τσάντα μας για να πάει παντού το χρώμα μας.

ΒΗΜΑ 2

Ανοίγουμε τη τσάντα και απλώνουμε προσεκτικά στο μεσαίο ταψάκι αφού έχουμε τοποθετήσει από πριν αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε καλά τα φασόλια μας.

ΒΗΜΑ 3

Αφήνουμε όλο το βράδυ να στεγνώσουν … Την επόμενη ημέρα είναι έτοιμα για παιχνίδι και δημιουργία αδειάζοντάς τα σε ένα μπολ /πιάτο ή ταψί!

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ:

Πως να βάψεις τα φασόλια;
  1. Σε μικρότερη ηλικία , αφήνουμε το παιδί να τα ανακαλύψει, ανακατέψει , να τα πιάσει με την αφή του και να τα επεξεργαστεί.
  2. Σε μεγαλύτερη ηλικία , μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στα φασόλια γράμματα. αριθμούς, σχήματα ..
  3. Μπορούμε να φτιάξουμε φατσούλες όπως βλέπετε και στην εικόνα και τόσες άλλες χειροτεχνίες.

Δείτε και το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube που θα σας βοηθήσει επιπλέον :

Εύχομαι αυτή η δραστηριότητα να είναι η ιδανική για εσάς και να σας ωφελήσει παίζοντας δημιουργικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.