Πώς θα φτιάξεις oobleck?

Αυτή η πολύχρωμη δραστηριότητα θα σας ενθουσιάσει κυρίως τα μικρούλια σας ! Πως θα φτιάξεις oobleck ή αλλιώς goop ? Δε γνώριζα και εγώ καν ότι υπήρχε , μέχρι που ανακάλυψα εντελώς τυχαία την ονομασία αυτή, φτιάχνοντας τη δραστηριότητα . Η μικρή μου ξετρελάθηκε δε σας κρύβω πως και εγώ έπαιζα μαζί της όπως θα δείτε . Πάμε να μάθουμε περισσότερα και ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να το φτιάξετε και εσείς!

Πώς θα φτιάξεις obbleck?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OOBLECK ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ;

Το goop στα ελληνικά μεταφράζεται σα κάτι κολλώδης , γλίτσα . Το obbleck στα Αγγλικά σαν ετυμολογία είναι εντελώς διαφορετική. Είναι 2 υλικά συγκεκριμένα θα δείτε το κορν φλάουρ και το νερό, τα οποία όταν πιάνουμε τα υλικά γίνονται συμπαγές , στέρεα και όταν το αφήσουμε από τα χέρια μας γλιστράει και μετατρέπεται σε υγρό . Είναι πραγματικά από τις καλύτερες αισθητηριακές δραστηριότητες για το παιδί θα τη συγκατέλεγα άνετα και σε messy play . Μπορείτε να τη ξεκινήσετε από 1,5 χρονών και πάνω προσεκτικά να μη βάλει το παιδί τα χέρια του στα μάτια ή στο στόμα. Ούτως η άλλως σε όλες τις δραστηριότητες / κατασκευές , όπως έχω πει πάρα πολλές φορές είμαστε εκεί και επιβλέπουμε το παιδί . Συγκεκριμένα , το oobleck ανήκει στα μη Νευτώνεια υγρά , πράγμα το οποία σημαίνει ότι το πόσο στερεό ή υγρό θα γίνει εξαρτάται από τη πίεση που θα ασκηθεί σε αυτό.

ΥΛΙΚΑ

Πώς θα φτιάξεις obbleck?
  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • Μισό ποτήρι Νερό
  • 4-5 σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν- φλάουρ και το αναμειγνύουμε με νερό και το χρώμα της αρεσκείας μας . Μπορούμε να φτιάξουμε 2 ή και 3 διαφορετικά χρώματα με τα ίδια υλικά και την ίδια δοσολογία .

Πώς θα φτιάξεις obbleck?

Δεν ήταν πανεύκολο και μια από τις ποιο οικονομικές δραστηριότητες ; Η υφή της είναι ανεπανάληπτη και η μικρή μου το κατευχαριστήθηκε . Μια δραστηριότητα που θα την επαναλάβουμε ξανά και ξανά. Εσύ θα φτιάξεις obbleck ?

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο στο you tube :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.