Πως θα οργανώσω οικονομικά το παιδικό πάρτυ;

Πως θα οργανώσω οικονομικά το παιδικό πάρτυ ; Ένα θέμα που απασχολεί μία μαμά είναι πως θα οργανώσει σωστά το παιδικό πάρτυ του παιδιού της . Είτε αποφασίσουμε να το κάνουμε στο σπίτι , είτε αποφασίσουμε να το κάνουμε σε κάποιο μαγαζί εγώ θα σας παραθέσω βήμα – βήμα πως θα οργανώσουμε το παιδικό πάρτυ σωστά και οικονομικά. Παρακάτω θα σε βοηθήσω βήμα- βήμα να δεις όλη τη διαδικασία ήρεμα και διασκεδαστικά!

 Πως να οργανώσω οικονομικά το παιδικό πάρτυ;

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ

Μερικά ερωτήματα και σκέψεις που μας βασανίζουν πριν τη προετοιμασία είναι : Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία; Πότε να ξεκινήσω να αγοράσω ότι χρειάζομαι για το παιδικό πάρτυ ; Πόσους να καλέσω (εν όψει κορωνοιού) ; Τι θέμα να επιλέξω ; Πόσο θα μου κοστίσει; Θα είναι όμορφο το αποτέλεσμα; Όλα αυτά , πολλές φορές , μας δημιουργούν άγχος και ενδεχομένως ίσως άθελα μας να κάνουμε βεβιασμένες και επιπόλαιες κινήσεις. Αλλά πιστέψτε με , με καλή οργάνωση όλα θα είναι εύκολα και πιο ξεκάθαρα! Πάρτε μια βαθιά ανασούλα και πάμε να δούμε βήμα – βήμα τη διαδικασία. Και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά φανταζόσασταν . Πάμεεεε;;;;

1) ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Πως να οργανώσω οικονομικά το παιδικό πάρτυ;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το θέμα που θα έχει το παιδικό μας πάρτυ ! Πως θα επιλέξω λοιπόν το θέμα ; Αν το παιδί είναι μικρό σε ηλικία και δε μπορεί να εκφράσει το τι του αρέσει , τότε επιλέγουμε κάτι εμείς ή αν δούμε πως το παιδί μας έχει κλίση σε κάποιο ζώο , αντικείμενο, που παραπέμπει σε θέμα τότε επιλέγουμε αυτό που αρέσει στο παιδί μας . Πως μπορεί όμως αυτό να γίνει πιο οικονομικό ; Στο παιδικό πάρτυ της κόρης μου , η οποία είναι 2 ετών επιλέξαμε το θέμα “πεταλούδα” . Είμασταν ανάμεσα στο θέμα “πεταλούδᨔ και στο θέμα ¨”φεγγάρι” που επίσης της αρέσε. Για να γίνει , λοιπόν , πιο οικονομικό δε χρειάζεται να επιλέξουμε τα πάντα να έχουν πάνω το θέμα της πεταλούδας . Αυτό που έκανα ήταν όλα τα πιάτα/ποτήρια , το μπουφέ και η διακόσμηση να είναι σε χρώματα ροζ και χρυσό και να βάλω μερικές πινελιές που να παραπέμπουν στο θέμα ¨”πεταλούδα”. Οπότε έτσι δε μπαίνουμε στη διαδικασία να βρούμε τα πάντα στο θέμα μας, που ενδεχομένως κοστίζουν πολύ περισσότερο. Προσπαθούμε λοιπόν , να βρούμε έξυπνες εναλλακτικές οικονομικές λύσεις .

2) ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΓΟΝΕΙΣ

Αν και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι εν όψει κορωνοιού , καθώς έχουμε κάποιους περιορισμούς και δε μπορούμε να καλέσουμε όσα άτομα επιθυμούμε. Ωστόσο , είναι σημαντικό να γράψω τη λίστα με τα άτομα που θα καλέσω. Πόσα δηλαδή παιδιά και πόσους μεγάλους περιμένω (αν το παιδί φυσικά είναι με συνοδεία γονέα) . Η λίστα με βοήθησε να γνωρίζω ακριβώς τη ποσότητα γευμάτων που θα χρειαστώ, (όπως θα δείτε και πιο κάτω) και φυσικά πόσα δωράκια θα μοιράσω στο τέλος (αν επιθυμείτε φυσικά) .

3) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΤΥ

Διακόσμηση παιδικό πάρτυ

Γίνεται να κάνω οικονομική διακόσμηση στο παιδικό πάρτυ του παιδιού μου; Συνήθως είτε είμαστε της διακόσμησης , είτε όχι, θέλουμε το παιδικό μας πάρτυ να έχει κάποιο ύφος είτε αυτό είναι λιτό , είτε αυτό είναι υπερπαραγωγή. Από την άλλη αυτό θέλουμε να γίνει όσο πιο οικονομικά γίνεται , άλλωστε ποιος θα ήθελε να ξοδέψει ένα σωρό χρήματα σε κάτι που διαρκεί λίγες μόνο ώρες ; Που ίσως , να μη το παρατηρήσει και κανείς (λέμε τώρα … )Για παράδειγμα , η διακόσμηση η δική μας ήταν μία κουρτίνα , 2 λαμπάκια με μπαταρίες , λίγα μπαλόνια , ξύλινα οικονομικά στοιχεία (κάποια τα είχα από το σπίτι ) και μία πεταλούδα που έφτιαξε μία φίλη μου που ασχολείται με crafting . Στην ουσία με λιγότερο από 20 ευρώ έκανα κάτι εντυπωσιακό χωρίς να κάνω περιττά έξοδα . Και σίγουρα θα επαναχρησιμοποιήσω σε μελλοντικά πάρτυ , οπότε θα κάνω και απόσβεση χρημάτων.

4) ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ / ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Φτάνουμε στο πιο όμορφο σημείο για εμένα, αυτό των αγαπημένων γευμάτων / σνακ που πραγματικά σε άλλο άρθρο μου θα σας γράψω τη λίστα με τα γεύματα που έκανα και ήταν όλα χωρίς ζάχαρη . Υπάρχουν συνήθως δύο επιλογές : Nα επιμεληθείτε εσείς το μενού ή να τα αγοράσετε έτοιμα. Πολλές μανούλες από εσάς ίσως να μην έχετε το χρόνο, να μαγειρέψετε λόγω έλλειψης χρόνου ή να μην είναι το δυνατό σας σημείο η μαγειρική . Όπως και να έχει, οι επιλογές που θα θέλετε να κάνετε είναι σίγουρα οικονομικές , γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη ποσότητα που θα αγοράσετε για να μη κάνετε επιπλέον έξοδα . Από την άλλη , αν είστε σαν εμένα που θέλετε να επιμεληθείτε όλο το μενού μόνοι σας και να κάνετε και γλυκά χωρίς ζάχαρη , τότε καλό είναι να γράψετε μία λίστα, με τα υλικά που θα χρειαστείτε από το σούπερ μάρκετ , προκειμένου να μη βγείτε εκτός budget . Εμπειρικά, το δεύτερο οικονομικά με βοήθησε διπλά . Πρώτον , ψώνισα οικονομικά και περίσσεψαν αρκετά από τα υλικά στο σπίτι και δεύτερον, έτρωγα από τα γεύματα που έκανα για μερικές ημέρες ακόμα και έδωσα και σε καλεσμένους μου . Οπότε νομίζω πως συμφέρει περισσότερο το δεύτερο.

5) ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Πως να οργανώσω οικονομικά το παιδικό πάρτυ

Γνωρίζετε ότι όλα τα σνακ που έχω δημιουργήσει είναι χωρίς ζάχαρη ( σας τρέλανα το ξέρω ) , οπότε και η τούρτα μου θα ήθελα να είναι όσο πιο υγιεινή γίνεται. Πως γίνεται όμως να είναι και υγιεινή και οικονομική ; Σίγουρα μία οικονομική λύση είναι να τη φτιάξετε μόνοι σας . Κατά καιρούς , διάφορες μαμάδες έχουν δημιουργήσει τις πιο υγιεινές και φανταστικές τούρτες που έχετε ποτέ σκεφτεί …. Προσωπικά , επέλεξα η τούρτα μου να είναι χωρίς ζαχαρόπαστα για δύο λόγους. Πρώτον , επέλεξα τυρί κρέμα αντί για ζαχαρόπαστα (έβαλα λίγες λεπτομέρειες ζαχαρόπαστας μόνο για διακοσμητικούς λόγους ) για να δώσω μια πιο υγιεινή εκδοχή και δεύτερον, είναι πολύ μα πολύ φθηνότερη επιλογή . Δείτε τη φωτογραφία και πείτε μου δεν είναι όμορφη και καλαίσθητη;

6) ΙΔΕΕΣ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΜΑΜΑΔΕΣ

ιδέες δώρων

Φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι του πάρτι μας , που δεν είναι άλλο από τα δωράκια που θέλουμε να μοιράσουμε . Σίγουρα νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους γονείς , που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και θέλουμε να τους χαρίσουμε αποχαιρετιστήρια δωράκια. Η επιλογή που θα κάνουμε εξαρτάται από εμάς . Πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε κάτι βρώσιμο ή κάτι αναμνηστικό που θα στολιστεί ή ακόμα και κάτι που θα είναι εύχρηστο στη καθημερινότητα του παιδιού ή της μαμάς . Υπάρχουν απίστευτα οικονομικές επιλογές και δωράκια που μπορείτε να φτιάξατε μόνες σας χειροποίητα . Θέλετε να δείτε τις δικές μου ιδέες ;

Εύχομαι πραγματικά να σας φανούν χρήσιμα όλα αυτά και να δημιουργήσετε εύκολα το δικό σας ξεχωριστό πάρτυ που θα εντυπωσιάσει!

Καλή επιτυχία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.