Πως θα οργανώσω σωστά το χρόνο μου ;

Σήμερα αποφάσισα να παίξουμε ένα μίνι κουίζ. Έχουμε δύο ντουλάπες :

Πως θα οργανώσω σωστά το χρόνο μου ;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Α) Η πρώτη είναι ακατάστατη , πεταμένα ρούχα παντού, ζώνες , δε μπορείς να βρεις αυτό που θες και καταλήγεις να φεύγεις νευριασμένος από το σπίτι. Β) Σε μία δεύτερη ντουλάπα , έχεις αξιοποιήσει και οργανώσει σωστά τα πράγματά σου σηκώνεσαι , παίρνεις αυτό που θες και φεύγεις από το σπίτι.

Σε ποια από τις δύο ντουλάπες γλίτωσες χρόνο; και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Β Αξιοποιώντας το χρόνο σου στη ντουλάπα Β εξοικονόμησες χρόνο και νιώθεις το όμορφο συναίσθημα της τάξης και της οργάνωσης.

Πως λοιπόν να οργανώσεις το χρόνο σου; Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα ;

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΟΦΕΛΗΣΕΙ;

  • Θα σε βοηθήσει να συγκροτήσεις τη σκέψη σου
  •  Το πρόγραμμα σου θα έχει μία ροή
  • Σε περίπτωση που μπλοκάρεις όταν σου πέσουν όλα μαζεμένα θα κατατρέχεις στην ατζέντα σου και θα βλέπεις τις σημειώσεις που θα έχεις κρατήσει!
1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα είτε ημερήσιο είτε εβδομαδιαίο είτε μηνιαίο . Το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να συγκροτήσεις τη σκέψη σου . Για παράδειγμα το κομμάτι της διατροφής είναι το σημαντικότερο σε ένα σπίτι. Έχω δημιουργήσει ένα πλάνο εβδομαδιαίο στο περίπου για παράδειγμα Δευτέρα έχω σούπα , Τρίτη κοκκινιστό , Τετάρτη έχω όσπρια και ούτε καθ’ εξής. Αυτό το πρόγραμμα με έβγαλε αυτόματα από το μεγάλο βασανιστικό ερώτημα που ταλανίζει κάθε μαμά αυτό το ” Τι να μαγειρέψω σήμερα;”.

2)ΑΝΤΖΕΝΤΑ , ΑΝΤΖΕΝΤΟΥΛΑ ΜΟΥ
Πως θα οργανώσω σωστά το χρόνο μου ;

Έχω ένα μηνιαίο πρόγραμμα όπου έχω εντάξει τις δραστηριότητες μου , τα ραντεβού μου , τις εξωτερικές μου εργασίες και συμπληρώνω οτιδήποτε άλλο κάνω. Στο πρόγραμμα αυτό δε ξεχνάω ποτέ τον εαυτό μου ,αφιερώνω έστω λίγα λεπτά για τον εαυτό μου και φυσικά δίνω προτεραιότητα πάνω από όλα στην οικογένεια μου. Δημιούργησα λοιπόν τη δική μου αντζέντα με οικογενειακές φωτογραφίες από myikona , το όνομα μου εξωτερικά . Μπείτε να διαμορφώσετε και εσείς το δικό σας πρόγραμμα.

2) ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ

Σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι έχω ένα πίνακα σημειώσεων ή ακόμα και χαρτάκια σημειώσεων . Αυτό θα με βοηθήσει κάθε φορά που σκέφτομαι κάτι να κατατρέχω εκεί και να γράφω την ιδέα μου τη σκέψη μου ή κάτι που πρέπει να κάνω το οποίο θα συμπεριλάβω σε ένα από τα προγράμματα μου.

3) ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο αν και δε νομίζω ένα λάθος που κάνουμε αλλά δε το καταλαβαίνουμε είναι να σπαταλάμε ανεξέλεγκτα χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Πως γίνεται αυτό ; Με πολλούς τρόπους … Ο πιο γνωστός είναι να κοιτάμε κάθε λίγο και λιγάκι τις κόκκινες ειδοποιήσεις που μας πετάγονται ή να βλέπουμε κάθε λίγα λεπτά τα ημερήσια στόρυ μας . Ένας καλός τρόπος για να αποφύγουμε όλο αυτό το χάσιμο χρόνου, είναι να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις μας ή ακόμα και να αποσυνδεθούμε από αυτά.

Εύχομαι πραγματικά να σας βοήθησα και θα χαρώ να μου αποκαλύψετε τα δικά σας μυστικά για εξοικονόμηση χρόνου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.