Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα!

Σαν χθες θυμάμαι το πρώτο μπάνιο της Αριάνας μόλις 7 μηνών όπου πήγαμε για πρώτη μέρα μόνες μας , ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος δε σας κρύβω όμως πως είχα αρκετές ανησυχίες σα “ψαρωμένη” μαμά . H αλήθεια είναι πως είχα τρομερή ανυπομονησία να δω την αντίδραση της για πρώτη φορά, ήμουν ενθουσιασμένη , από την άλλη είχα τις δικές μου ανησυχίες και σκέψεις , ξέρεις όλα αυτά που ακούς καμιά φορά να συμβαίνουν γύρω σου σε σχέση με τη θάλασσα περνάνε σα ταινία από μπροστά σου.

Το πρώτο μπάνιο της κόρης μου και τα πρώτα συναισθήματα!

1) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η προετοιμασία έγινε από το προηγούμενο βράδυ , στην ιδέα ότι θα πάω πρώτη φορά με την 7 μηνών κόρη μου στη παραλία με έκανε να τα ετοιμάσω όλα τα πράγματα που θα έπαιρνα μαζί από το προηγούμενο βράδυ , φοβόμουν μη τυχόν ξεχάσω κάτι σημαντικό .Πήρα 2 μεγάλες τσάντες μαζί μου. Τα πράγματα που πήρα ήταν αντιλιακό , καπέλο , δεύτερη αλλαξιά με ρούχα , μπιμπιλίνα, μωρομάντηλα , κρέμα αλλαγής , μερικά μασητικά και πραγματικά κόντεψα να πάρω όλο το σπίτι μάζι μου. Ξέχασα κάτι να σας πω; Μα φυσικά φαγητό! Αν και θηλάζουμε πήρα μαζί μου ένα ισοθερμικό μπολ με λίγα φρούτα κομμένα , ευτυχώς έτρωγε τα γεύματα αμέσως σε κομμάτια καθώς εφάρμοσα τη μέθοδο baby led weaning και δε χρειάστηκε να πάρω και το ραβδομπλέντερ κοντά μου Α! και ένα ποτηράκι για το νερό της. Πραγματικά φοβόμουν μήπως ξέχναγα κάτι λες και θα πήγαινα διακοπές σε άλλο μέρος και όχι στη παραλία που απέχει 5 λεπτά από το σπίτι μου. Διπλοτσέκαρα και τριλοτσέκαρα τα πράγματα πάνω από τρεις φορές.

2) Η ΑΦΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ

Η άφιξη στη παραλία ήταν επική . Με θυμάμαι με 2 τσάντες πράγματα , τη κόρη μου αγκαλιά και να προσπαθώ γρήγορα να φτάσω στη κοντινότερη διαθέσιμη ομπρέλα . Οι γύρω με κοίταζαν με αρκετή συμπόνια του στυλ πω η καημένη τι τραβάει μές στη ζέστη…. Όταν έκατσα , επιτέλους, στη σκιά και ξεφορτώθηκα , τόσα πράγματα από πάνω μου είπα ένα μεγάλο ουυφ , πήρα μια ανάσα και συνέχισα…. Με το ένα χέρι είχα αγκαλιά τη κόρη μου και με το άλλο προσπαθούσα να στρώσω πετσέτες και να βγάλω τα πράγματα έξω. Μη φανταστείς , τα απαραίτητα. Αν είσαι μαμά ξέρεις !

3) ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ

Η κόρη μου ήταν στη φάση του μπουσουλήματος ,οπότε δεν έπαιρνα τα μάτια μου από πάνω της και εννοείται πως βρισκόμουν σε απόσταση αναπνοής . Η ηλικία αυτή, όπως γνωρίζεις και εσύ είναι μία ηλικία εξερεύνησης και ανακάλυψης με πολλά και διάφορα στάδια. Πραγματικά, πρώτα τα περνάει πρώτα όλα από το στόμα της και μετά τα επεξεργάζεται με την αφή της . Αυτό που έλεγα από μέσα μου είναι υπομονή και εξακολουθούσα να τη κοιτάζω με γουρλωμένα τα μάτια μη τυχόν και τη πιάσει πάλι.

4) ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γενικά , έχουμε κάνει τόσες δραστηριότητες που τη βοηθάω τόσο πολύ να ανακαλύψει νέες υφές και νέα ερεθίσματα από την βρεφική της ηλικία ως τώρα, ωστόσο στη παραλία φοβόμουν μη βάλει κάτι στο στόμα της κάποια πέτρα ή κάποιο άλλο αντικείμενο ωστόσο την άμμο την οποία δυστυχώς τίμησε δεόντος ,είναι ξέρεις αυτή η στιγμή που γυρνάς για να πιάσεις κάτι από τη τσάντα και σε κλάσματα δευτερολέπτου απλά τη βλέπεις με την άμμο στο στόμα και να τρέχεις πανικόβλητη να ρίξεις νερό στο πρόσωπό της .

5) ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ‘ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ’ ΜΟΥ

Η στιγμή που περίμενα με ανυπομονησία έφτασε , ήθελα να δω την αντίδραση της και ήταν πραγματικά ,αυτό που περίμενα. Κοιτούσε γύρω της ενθουσιασμένη , την άμμο τη θάλασσα , όλο το τοπίο. Έβλεπα μια λάμψη ευτυχίας στο πρόσωπό της , ο αέρας που έπιασε τη ξάφνιασε και γελούσε από τη χαρά της (αν και δε μπορούσε να διαχειριστεί τον αέρα που ερχόταν στο πρόσωπό της και φυσούσε και ξεφυσούσε). Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από αυτή. Αυτά τα συναισθήματα είναι πηγή ενέργειας και πραγματικά ζωτικής σημασίας. Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις το παιδί σου χαρούμενο και ευτυχισμένο ;!

Γιατί όπως λέω κάθε φορά τα απλά πράγματα μας δίνουν στιγμές ευτυχίας και χαράς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.