Τα πρώτα “πρώτα” του παιδιού σου!

Πως νιώθεις κάθε φορά που το παιδί σου κάνει κάτι για πρώτη φορά; Χαίρεσαι; Βουρκώνεις ; Γελάς δυνατά; Νιώθεις πως δε μπορείς να κρατήσεις τα δάκρυα σου από συγκίνηση; Χοροπηδάς από τη χαρά σου; Όποια και να είναι η αντίδραση σου νομίζω δικαιολογείται απόλυτα!

Τα πρώτα "πρώτα" του παιδιού σου!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ “ΠΡΩΤΑ” ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ

Σαν χθες θυμάμαι τα πρώτα βήματα της κόρης μου , το πρώτο τρανταχτό γέλιο της , τη πρώτη φορά που με φώναξε μαμά , εκείνη την ημέρα που έτρεξε για πρώτη φορά πάνω μου δυνατά, τη στιγμή που έπεσε και έκλαψε και έκλαιγα και εγώ μαζί γιατί πονούσε , τη στιγμή που με φίλησε με όλη της τη δύναμη ( ναι ήταν διαφορετικό φιλί αυτό), την ημέρα που την άφησα από την αγκαλιά μου να παίξει μόνη της με άλλα παιδάκια και απομακρύνθηκε από κοντά μου χωρίς να κοιτάξει πίσω της και άλλα τόσα πρώτα που μπορώ να γράφω για ώρες ατελείωτες . Γιατί για κάθε μαμά το κάθε τι που κάνει το παιδί της είναι μοναδικό , γιατί για κάτι απλό που φαντάζει στα μάτια ενός ανθρώπου στα ματιά μιας μαμάς είναι μεγάλο και σπουδαίο . Αρκεί μία μικρή κίνηση που θα γίνει για πρώτη φορά , για να λάμψει το πρόσωπο κάθε μανούλας και να γεμίσει γεμάτο με χαρά και υπερηφάνεια.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ , ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΙ…

Είναι απίστευτο πως μία τόσο δα μικρή στιγμή μπορεί να “γεμίσει” συναισθηματικά τη ζωή μας , να νιώσουμε ευτυχία και πραγματικά να παρακαλούμε να σταματήσει ο χρόνος . Τι θα έδινες για να ξανά ζούσες τα πρώτα ¨’πρώτα΄’ του παιδιού σου; Κάποιες φορές τρέχω να προλάβω να βγάλω μία φωτογραφία ή βίντεο τη στιγμή γιατί θέλω να το θυμάμαι . Πολλές φορές δε τα καταφέρνω και λυπάμαι , μετά σκέφτομαι πως είμαι τυχερή που το είδα , απόλαυσα τη στιγμή και το έζησα μαζί της ! Άλλωστε οι στιγμές που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας δεν τις έχουμε φωτογραφίσει , απλά είναι για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στη καρδιά μας !

ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ….

Και θέλω να σου πω πως κάθε φορά που κάνεις κάτι πρώτο εγώ σε καμαρώνω και βουρκώνω , σε κάθε βήμα σου και σε κάθε σου πρώτο από τα πρώτα σου βήματα εγώ θα είμαι εκεί. Θα σε παρατηρώ να προσπαθείς και ας πέφτεις εγώ θα είμαι εκεί , δίπλα σου και να σε επιβραβεύω για τη κάθε προσπάθεια σου επιτυχής και μη . Μικρό μου ανυπομονώ και λαχταρώ για το κάθε σου πρώτο βήμα που συμβαίνει στη ζωή σου , τα μάτια μου σπινθιρίζουν από λάμψη και δάκρυα χαράς ! Στα πρώτα “πρώτα” σου εγώ θα είμαι εκεί, να το θυμάσαι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.