Πολύχρωμα pancakes με παντζάρι και σπανάκι!

Από τότε που έγινα μανούλα πειραματίζομαι κάθε μέρα με νέες συνταγές και ανακαλύπτω νέα υγιεινά σνάκ χωρίς ζάχαρη  !Είχα φτιάξει πριν λίγους μήνες και τις φανταστικές χρωματιστές κρέπες λαχανικών . Θέλεις λοιπόν να φτιάξεις πολύχρωμα υγιεινά Pancakes με παντζάρι και σπανάκι;

Πανεύκολα Pancakes με παντζαρι και σπανάκι!

Θα φτιάξω 2 διαφορετικά μίγματα ένα για το σπανάκι μου και ένα άλλο για το παντζάρι . Τα υλικά είναι και για τα δύο μίγματα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΙΓΜΑΤΑ

2 βρασμένα αλεσμένα παντζάρια (κεφάλια)

100γρ βρασμένο αλεσμένο σπανάκι

4 κούπες περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κούπες κούπες Φρέσκο γάλα πλήρες

4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

 

  • Σε δύο διαφορετικά μπολ, θα φτιάξω δύο διαφορετικά μίγματα ένα για το παντζάρι μου και ένα άλλο για το σπανάκι.
  • Χτυπάω στο πρώτο μπολ με το παντζάρι μου  2 αυγά .
  • Προσθέτω 2 κούπες  γάλα και 2 κούπες αλεύρι .
  • Χτυπάω καλά με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτω 1 κεφάλι παντζάρι που έχω βράσει και έχω αλέσει προηγουμένως .
  • Ανακατεύω καλά.
  • Με τη βοήθεια μίας κουτάλας , παίρνω το μίγμα μου και το τοποθετώ στο τηγάνι μου.
  • Ψήνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
  • Φτιάχνω όσες περισσότερες μπορώ.
  • Σερβίρω σε ένα πιάτο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Πανεύκολα pancakes με παντζάρι και σπανάκι!

  • Σε ένα δεύτερο μπολ  χτυπάω 2 αυγά.
  • Προσθέτω 2 κούπες γάλα και 2 κούπες αλεύρι.
  • Χτυπάω καλά με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτω περίπου 100 γρ σπανάκι που έχω βράσει και αλέσει.
  • Ανακατεύω καλά.
  • Με τη βοήθεια μίας κουτάλας , παίρνω από το μίγμα μου και τοποθετώ στο τηγάνι.
  • Ψήνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρω σε ένα πιάτο.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ;
  • Σε ένα πιάτο θα βάλεις πρώτα πράσινο pancake μετά κόκκινο και θα συνεχίσεις διαδοχικά ή αντίστροφα.
  • Μπορείς να στολίσεις με μέλι , ξηρούς καρπόυς, φρούτα εποχής , σταφίδες , σπόρους ή ότι άλλο επιθυμείς!
ΕΞΤΡΑ TIPS

Η υφή θέλω να είναι χυλός .

Είναι σημαντικό να τηγανίζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για δύο λόγους πρώτον , για να είναι καλά ψημένο και δεύτερον να διατηρήσει το χρώμα που θέλουμε.

-Αν θέλω γευστικά να είναι πιο ελαφρύ από το παντζάρι ή το σπανάκι , βάζω λιγότερη ποσότητα.

Καλή σας  επιτυχία!

Εδώ θα βρεις και άλλες υγιεινές εναλλακτικές συνταγές!

-Πολύχρωμες κρέπες λαχανικών!

-Πανεύκολο brownies χωρίς ζάχαρη!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.