Πείραμα ηφαιστείου με σόδα και ξίδι!

Θέλεις να δεις πως θα δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο “ηφαίστειο” που ‘εκρήγνυται’ με σόδα και ξίδι ; Μετά τη βρεφική σαπουνάδα και τα βρώσιμα παγάκια ακολουθεί άλλη μία αισθητηριακή δραστηριότητα που πραγματικά ο συνδυασμός του ήχου και της υφής του θα σας ξετρελάνει. Παρακάτω θα βρείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα, καθώς και το ανάλογο βίντεο στο κανάλι μου στο you tube που θα σας βοηθήσει επιπλέον.

Αισθητηριακή δραστηριότητα ηφαιστείου με σόδα και ξίδι!

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;

Η δραστηριότητα αυτή συγκαταλέγεται στις αισθητηριακές δραστηριότητες και μπορούμε να πούμε ότι είναι καλοκαιρινή δραστηριότητα καθώς περιέχει το υγρό στοιχείο . Η αίσθηση του αφρού από την “έκρηξη” ηφαιστείου που δημιουργείτε σε συνδυασμό με τον ήχο αποτελεί αισθητηριακά το καλύτερο συνδυασμό για τα παιδιά καθώς τα παιδιά επεξεργάζονται με την αφή τους τον αφρό που δημιουργείται. Τα χρώματα που δημιουργούμε εντυπωσιάζουν τα παιδιά και είναι ένας όμορφος τρόπος να τα ανακαλύψουν. Η δραστηριότητα απευθύνεται από 12 μηνών και πάνω με επίβλεψη , όπως οι περισσότερες δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη περιέχει μαγειρική σόδα και ξίδι , οπότε καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή των υλικών στα μάτια και το στόμα .

ΥΛΙΚΑ

Αισθητηριακή δρατσηριότητα ηφαιστείου με σόδα και ξίδι!

– Βρεφικό σαπούνι (πιάτων)

– Μαγειρική σόδα

– Χρώματα ζαχαροπλαστικής

– Ξίδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1) Σε ένα ταψί μεσαίο διάφανο τοποθετούμε μέσα 3 ποτήρια μεσαίου μεγέθους.

2) Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές βρεφικό σαπούνι πιάτων , 2 κουταλιές μαγειρική σόδα και 5 σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής στο πρώτο ποτήρι μπλε , στο άλλο κόκκινο και στο τελευταίο κίτρινο.

3)Ανακατεύουμε καλά και τα τρία ποτήρια .

4) Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ξίδι με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέχρι να λειτουργήσει η σόδα και να αρχίσει να αφρίζει .

Αισθητηριακή δραστηριότητα ηφαιστείου με σόδα και ξίδι!

5) Σε αυτή τη φάση θα δημιουργηθεί μία χρωματική παλέτα μπλέ , κόκκινο , κίτρινο στο διάφανο ταψί και θα ξετρελαθείτε .

6) Προσθέστε ξίδι κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε το ηφαίστειο.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αφήστε το παιδί να ανακαλύψει τα χρώματα και να παίξει με τον αφρό που δημιουργείτε , δώστε μερικά κουτάλια ξύλινα και αφήστε να τα ανακατέψει ή μπορεί ακόμα να κάνει μεταφορά του αφρού στα υπόλοιπα ποτήρια. Για περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι θα βρείτε και στη κατηγορία δραστηριότητες .

Εύχομαι αυτή η αισθητηριακή δραστηριότητα ηφαιστείου με σόδα και ξίδι να σας άρεσε και μα βρείτε και άλλες αντίστοιχες ιδέες ! Θα χαρώ να τα μοιραστείτε μαζί μου και στα social media .

Μπορείτε να το δείτε και στο κανάλι μου στο you tube:

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.