Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

Θυμάστε το πείραμα ηφαιστείου σε ποτήρια ή το πείραμα ηφαιστείου μέσα σε καρπούζι ; Σήμερα σας έχω ένα πείραμα διαφορετικό το πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια ! Και φυσικά δε το έφτιαξα εντελώς μόνη είχα και βοήθεια τα γλυκά χεράκια της κόρης μου !Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε ;

Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

ΠΕΙΡΑΜΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ

Το σημερινό μας υλικό είναι τα λεμόνια και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκθαμβωτικό. Τα χρώματα που δημιουργούνται και ο συνδυασμός τους, είναι πραγματικά φανταστικά. Η Αριάνα όχι μόνο ενθουσιάστηκε αλλά και έφτιαξε σχεδόν μόνη της τη δραστηριότητα , δίνοντας της οδηγίες . Η δραστηριότητα απευθύνεται για παιδιά από το έτος και πάνω , συγκεκριμένα από 20 μηνών και πάνω . Επιλέγουμε αυτή την ηλικία για να μπορεί το παιδί να αντιληφθεί το πείραμα και το αποτέλεσμα . Η υφή και ο αφρός που δημιουργείτε είναι ιδιαίτερος και μοναδικός , αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε έστω 1 φορά. Προσέχουμε να μην έρθει το λεμόνι , το ξίδι σε επαφή με τα μάτια του παιδιού , οπότε προσέχουμε όσο μπορούμε !

ΥΛΙΚΑ

Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !
  • 1 ταψί μεσαίο
  • 2 λεμόνια κομμένα στη μέση χωρίς το ζουμί τους
  • 4 κ.τ.γ μεγειρική σόδα
  • 3- 4 σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 1 ποτήρι μικρό ξίδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1
Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

Ζουλάμε ελαφρά τα λεμόνια και κόβουμε τις άκρες της , τώρα κόβουμε στη μέση τα λεμόνια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί.

ΒΗΜΑ 2

Τα στείβουμε για να είναι άδεια ( εννοείται πως αποθηκεύουμε κάπου το χυμό από τα λεμόνια, όπως λέω κάθε φορά δε πετάμε τίποτα) . Τώρα βάζουμε στο καθένα τη μαγειρική σόδα και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής .

ΒΗΜΑ 3
Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

Φτάσαμε στο πιο εντυπωσιακό κομμάτι , τώρα ρίχνουμε σιγά σιγά το ξίδι στα λεμόνια μας και γίνεται αυτό που περιμέναμε με αγωνία!

Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

Μπορείτε να επαναλάβετε πολλές φορές , βάζοντας ξίδι επιπλέον . Κάποια στιγμή θα σταματήσει να αφρίζει μπορείτε πάλι να βάλετε σόδα και ξίδι και το πείραμα επαναλαμβάνεται όσες φορές θέλετε!

Πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια !

Αν σας άρεσε αυτό το πείραμα ηφαιστείου με λεμόνια, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και εσείς αυτή τη δραστηριότητα!

Καλή διασκέδαση !

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.