Πανεύκολη δραστηριότητα μπουσουλήματος !

Πάμε να ενισχύσουμε τα ποδαράκια και τα χεράκια του βρέφους μας με αυτή τη πανεύκολη δραστηριότητα μπουσουλήματος ; Θα χρειαστούν μόλις 3 υλικά με πολύ χαμηλό κόστος και είμαι σίγουρη πως κάποιες τα έχετε ήδη στο σπίτι σας ! Πάμε να δούμε ;

Πανεύκολη δραστηριότητα μπουσουλήματος !

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ;

Ξεκινήσαμε λοιπόν το μπουσούλημα αν και με τη κόρη μου δεν έγινε καν αυτό , αφού 10 μηνών πιάστηκε από ένα έπιπλο και περπάτησε.. Φυσικά , τα βρέφη είναι διαφορετικά μεταξύ τους και οφείλουμε να πηγαίνουμε με τις ανάγκες τους και το τρόπο ανάπτυξης τους ! Μία εκτιμώμενη ηλικία που τα μωρά τους αρέσει πλέον να κάθονται και μπρούμυτα είναι γύρω στους 5 μήνες! Κάποια μωράκια προσπαθούν να κάτσουν με το ποπό τους , κάποια άλλα βλέπουμε ξεκινούν δειλά δειλά το μπουσούλημα ! Σε όποια φάση και να είστε θα ευχηθώ να την απολαύσετε! Οι δραστηριότητες για τα βρεφάκια μα;ς δε σταματούν εδώ θα ήθελα λοιπόν να μπαίνεις στις κατηγορίες 0-6 μηνών και από 6 μηνών και πάνω !

ΟΦΕΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

  • Ενδυνάμωση μυικών ομαδών (ποδαράκια,χεράκια)
  • Ενίσχυση οπτικοακουστικής αντίληψης και λεπτής κινητικότητας
  • Ανάπτυξη παρατηρητικότητάς
  • Εκμάθηση χρωμάτων
  • Και φυσικά διασκεδάζει , χαίρεται

ΥΛΙΚΑ

  1. Bubble wrap ( ένα μεγάλο σχετικά κομμάτι μεγαλύτερο από το βρέφος δες βίντεο)
  2. Μπαλάκια μεσαίου μεγέθους χρωματιστά
  3. Χαρτοταινία

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε το bubble wrap και το τοποθετούμε στο πάτωμα , ιδανικά κάτω από ένα στρωμάτακι ή κάποιο χαλί δραστηριοτήτων και κολλάμε περιμετρικά με χαρτοταινία για να μη φύγει με τις κινήσεις του βρέφους!

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετούμε τα μπαλάκια μας δεξιά αριστερά και περιμετρικά , στόχος μας είναι να τα πιάσει οπότε καλό είναι να υπολογίσουμε τα σημεία που το βολεύουν! Κολλάμε λοιπόν τα μπαλάκια μας με χαρτοταινία , ιδανικά από τη κάτω πλευρά!

ΒΗΜΑ 3

Τοποθέτησε το μωρό στη μέση ! Το αφήνουμε να εξερευνήσει , να πειραματιστεί , να πιάσει τα μπαλάκια , να προσπαθήσει να μπουσουλήσει αν δε το κάνει ήδη !

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Δεν αφήνουμε ποτέ το βρέφος μπρούμυτα κι φεύγουμε , είμαστε εκεί το ενθαρρύνουμε και το επιβλέπουμε ! Είναι κάτι που αναφέρω σε κάθε δραστηριότητα ανεξαιρέτως ηλικία!

Εύχομαι να σας βοηθήσει όσο και εμάς ! Καλή διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.