Pancakes 1 , 2 , 3 με φρούτα του δάσους!

Όμορφη μέρα και καλό μήνα ! Σήμερα σας έχω τη πιο εύκολη συνταγή για pancakes δε περιέχει ζάχαρη και αλάτι για να είναι κατάλληλη και για βρεφάκια μας ΑΝΩ του ΕΤΟΥΣ και φυσικά και για μεγαλύτερα παιδιά και για όλους. Με μόνο 3 υλικά θα έχετε σε λίγα λεπτά τα πιο λαχταριστά , αφράτα pancakes και μπορείτε να τα στολίσετε με ότι φρούτα θέλετε.

Pancakes 1 , 2 , 3 …

Pancakes 1 , 2 , 3 με φρούτα του δάσους!

Τα ονόμασα έτσι γιατί είναι πραγματικά μία εύκολη συνταγή και γνωρίζω πως κάθε λεπτό που περνά για μία μαμά είναι πολύτιμο ! Τα φρούτα του δάσους έδωσαν το χρώμα που ήθελα κι το απογείωσαν με τη γεύση του …. Η συνταγή αυτή είναι για παιδιά ΑΝΩ του ΕΤΟΥΣ καθώς περιέχει φρέσκο γάλα ! Ωστόσο, σας έχω άλλη συνταγή για τα βρεφάκια μας ! Πάμε να δούμε γρήγορα τη συνταγή ;

ΥΛΙΚΑ 10 ΜΕΣΑΙΑ PANCAKES

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά μεσαία
  • 300γρ. γάλα χλιαρό
  • 2 φλιτζάνια κοκκινισμένο αλεύρι γ.ο.γ ή σίτου ή ζέας ( μπορείτε και αμυγδάλου)
  • 1 κουταλιά λάδι ή λίγο βούτυρο για το τηγάνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ, χτυπάτε πάρα πολύ καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν . Στη συνέχεια , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά!

ΒΗΜΑ 2

Τέλος , βάζουμε το αλεύρι μας , όπου θα χρειαστεί να χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει σα μία “κρέμα”. Θέλουμε ο χυλός να μην είναι υγρός γιατί θα βγει σα κρέπα , αλλά ούτε και πολύ σφικτή γιατί θα βγει σα τηγανίτα .

ΒΗΜΑ 3

Λαδώνουμε το τηγάνι μας ελάχιστα με ένα πινέλο να πάει παντού και το αφήνουμε να κάψει καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

ΒΗΜΑ 4

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μίας μέτριας ρηχής κουτάλας παίρνουμε το μίγμα μας μέσα από το μπολ και ψήνουμε στο προθερμασμένο τηγάνι μας. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και γυρνάμε από την άλλη .

ΒΗΜΑ 5

Αφαιρούμε τα pancakes μας και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα . Σερβίρουμε με ότι επιθυμούμε! Εγώ όπως είδατε σέρβιρα με φρούτα του δάσους και γέμισε χρώμα η κουζίνα μου !

TIPS `

  1. Σημαντικό είναι να χτυπάμε καλά τα υλικά μας για να βγουν τα pancakes μας αφράτα και να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε .
  2. Ο χυλός που πρέπει να έχουμε είναι ούτε πολύ υγρός , ούτε πολύ σφικτός .
  3. Το τηγάνι μας να είναι προθερμασμένο .
  4. Με το πέρασμα της ώρας το τηγάνι μας θα γίνεται πιο καυτό κι ίσως αν δεν είναι αντικολλητικό το τηγάνι μας χρειάζεται λάδωμα, για να μη καούν τα pancakes μας .

Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.