Παγωτό φράουλα-ακτινίδιο!

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτά, έφτασαν και τα παγωτά που είναι πραγματικά must για μικρούς και μεγάλους! Ωστόσο, προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ειδικά στη βρεφική ηλικία όσο πιο υγιεινά παγωτά γίνεται! Το παγωτό φράουλα ακτινίδιο όπως θα δείτε είναι κατάλληλο και για βρέφη και για παιδιά που έχουν αλλεργίες σε γαλακτομικά!

Παγωτό φράουλα-ακτινίδιο!

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ

Τα συγκεκριμένα παγωτά όπως και τα παγωτά φράουλα- μπανάνα είναι ιδανικά για βρέφη , καθώς δε περιέχουν μέλι, φρέσκο γάλα ή άλλα συντηρητικά ! Οπότε προσφέρουμε άφοβα … Τα συγκεκριμένα ενδείκνυντε και για παιδάκια που έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Φυσικά , μετά το έτος μπορείτε να προσθέσετε και εκχύλισμα βανίλιας όπως είναι και οι μπάρες γιαουρτιού ή ακόμα και μέλι και να γίνουν ακόμα πιο γλυκά. Αν και τα συγκεκριμένα παρόλο, που η κόρη μου είναι 2 ετών τα καταευχαριστήθηκε και ήταν αρκετά γλυκά !Η ιδέα αυτή φράουλα ακτινίδιο μου ήρθε από τα χρώματα της φράουλας!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ

  • 8 με 10 φράουλες μεσαίες κατεψυγμένες
  • 1 ακτινίδιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ αλέθουμε τις φράουλες με τη βοήθεια μιας ράβδου ή ενός μπλέντερ . Τοποθετούμε το μίγμα μέσα στις φόρμες παγωτού λίγο πάνω από τη μέση ! Και βάζουμε κατάψυξη 2-4 ώρες.

ΒΗΜΑ 2

Επαναλαμβάνουμε με τα ακτινίδια σε ένα μπολ , αλέθουμε το ακτινίδιο και τοποθετούμε πάλι στις φόρμες μας ! Αφήνουμε για 4-6 ώρες περίπου! Έτοιμα τα παγωτίνια μας!

ΕΞΤΡΑ ΙΔΕΕΣ

  • Μπορείτε για έξτρα γεύση να βάλετε εκχύλισμα βανίλιας ή μέλι σε μεγαλύτερα παιδάκια ! Αν και τα συγκεκριμένα είναι τόσο γλυκά και φρουτένια που πραγματικά δε χρειάζεται!

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διαρκεί για περίπου 6 μήνες στη κατάψυξη , ίσως και παραπάνω !

Καλή απόλαυση , τρώγοντας υγιεινά μικροί και μεγάλοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.