Η Νο1 δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας !

Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές τον όρο λεπτή κινητικότητα χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς είναι ! Πριν γίνω μανούλα ούτε εγώ γνώριζα … Να που έμαθα και όχι μόνο έμαθα αλλά ανακάλυψα τόσες πολλές δραστηριότητες που έχω τη χαρά να μοιράζομαι μαζί σας ! Σήμερα θα μοιραστώ τη Νο1 δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας που θα δείτε παρακάτω βήμα – βήμα και σε βίντεο . Είστε έτοιμοι ;

Η Νο1 δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας !

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ;

Τι είναι η λεπτή κινητικότητα ; Πως μπορεί να βοηθήσει το παιδί και γιατί είναι σημαντική ; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ! Η λεπτή κινητικότητα είναι ο συντονισμός μικρών μυικών κινήσεων που κάνει κάθε μυς των δαχτύλων μας σε συντονισμό με τα μάτια μας. Οι ασκήσεις ή ακόμα και οι δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας βοηθά το παιδί να ενδυναμώσει τους μυς του, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει και άλλες λειτουργίες όπως αυτή των ματιών του ή συγχρονίζει πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα . Ακόμα το βοηθά να βελτιώσει κάποιες δεξιότητες βελτιώνοντας το να κάνει κάποια πράγματα πολύ καλύτερα και γρηγορότερα από τι πριν . Μερικά από αυτά είναι ενισχύει : το κράτημα του κουταλιού , τη γραφή , τη ζωγραφική , να αποκτήσει σταθερότητα στις κινήσεις του και τόσα άλλα ακόμα που μπορεί να κάνει με τα μικρά δαχτυλάκια του που θα σας εκπλήσσει.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΗ ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Η Νο1 δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας !

Πως θα ενισχύσουμε λοιπόν τη λεπτή κινητικότητα στο παιδί ; Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό ! Αρχικά , πριν ξεκινήσουμε καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε κάθε δραστηριότητα ή άσκηση που διεξάγουμε λεπτής κινητικότητας μη περιμένουμε θαύματα από τα πρώτα λεπτά. Οπότε καλό θα είναι να έχουμε ΥΠΟΜΟΝΗ με το παιδί , να του δώσουμε χρόνο για όσο χρειαστεί και να θυμόμαστε πως το κάθε παιδί είναι διαφορετικό . Επιπλέον θα το βοηθήσουμε με την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ . Κάνοντας μία δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας ξανά και ξανά θα το βοηθήσουμε το παιδί σημαντικά να βελτιωθεί αυτή η δεξιότητα. Τέλος, δε ξεχνάμε πως είναι ένα μωρό/παιδί και δίνουμε προτεραιότητα στη διασκέδαση και στη ψυχαγωγία .

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ;

Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου είχα μιλήσει για τα οφέλη της λεπτής κινητικότητας και είχα δείξει απλές και εύκολες δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας από 6 μηνών που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι , βοηθώντας το παιδί να ενδυναμώσει τη δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας . Στη δραστηριότητα αυτή έχω τοποθετήσει πλαστελίνες σε 3 διαφορετικά χρώματα , στη συνέχεια έβαλα πάνω από ένα μακαρόνι λεπτό και χρωμάτισα μερικά στρογγυλά δημητριακά . Τοποθέτησα τα δημητριακά μου σε 3 διαφορετικά μπολάκια και άφησα το παιδί να τοποθετήσει ανά χρώμα στο καθένα ξεχωριστά.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 Πλαστελίνες σε διαφορετικά χρώματα ( τις έφτιαξα μόνη μου δείτε εδώ )
  • 3 λεπτά μακαρόνια
  • Στρογγυλά δημητριακά χρωματιστά ( αν θέλετε τα αφήνετε σκέτα )

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Τοποθετώ σε 3 μπολ διαφορετικά τα χρωματιστά ή σκέτα στρογγυλά δημητριακά . Δείτε πως θα τα φτιάξετε εδώ με παρόμοιο τρόπο.

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετώ κατά σειρά τις πλαστελίνες μου και καρφώνω πάνω από ένα λεπτό μακαρόνι .

ΒΗΜΑ 3

Τώρα αφήνω το παιδί να ανακαλύψει μόνο του τη δραστηριότητα , να διασκεδάσει και να ενισχύσει τη λεπτή κινητικότητα σταδιακά και ομαλά.

Εύχομαι όλες οι πληροφορίες να σας φάνηκαν χρήσιμες , όπως επίσης και οι δραστηριότητες . Θα χαρώ πολύ να τη δοκιμάσετε και να μου πείτε αν σας βοήθησε !

Παρακάτω θα δείτε και το βίντεο με τη δραστηριότητα για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα :

Καλή διασκέδαση !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.