Μοντεσσόρι στο σπίτι : Προετοιμασία πρωινού!

Όμορφη ημέρα σήμερα θα θέλαμε να σας δείξουμε εφαρμόζοντας στο σπίτι τη μέθοδο Μοντεσσόρι πως η Αριάνα προετοιμάζει μόνη της το πρωινό της! Παρακάτω θα βρείτε και ένα βίντεο με όλη τη διαδικασία!

Μοντεσσόρι στο σπίτι : Προετοιμασία πρωινού!

Μοντεσσόρι στο σπίτι και προετοιμασία πρωινού!

Μοντεσσόρι στο σπίτι : Προετοιμασία πρωινού!

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα καλύτερα γεύματα της ημέρας του παιδιού. Συνήθως και εμείς οι γονείς όταν ξυπνήσουν τρέχουμε να ετοιμάσουμε το πρωινό τους γεύμα . Πολλές φορές τα παιδιά είναι ανυπόμονα και αυτό μας αγχώνει αν δεν έχουμε προλάβει να φτιάξουμε έστω κάτι... Μήπως όλο αυτό θα ήταν πιο εύκολο αν ενσωματώναμε το παιδί στη προετοιμασία και διαδικασία πρωινού; Σας διαβεβαιώ ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ! Η Αριάνα ξεκίνησε να τρώει μόνη της από 6 μηνών καθώς χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο baby led weaning Σίγουρα, ίσως να μην υπάρχει ο χρόνος να το κάνει καθημερινά το παιδί , καθώς έχουμε κάποιες μέρες αρκετά πιεστικές και δύσκολες , ωστόσο στα παιδιά αρέσει να τους δίνουμε πρωτοβουλίες και να μας βοηθάνε με το τρόπο τους παντού, έτσι νιώθουν πως και αυτά προσφέρουν !

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ :

Μοντεσσόρι στο σπίτι : Προετοιμασία πρωινού!

Είχα γράψει ένα άρθρο στο πως να ενσωματώσουμε το παιδί στις δουλειές του σπιτιού , όπου εκεί η Αριάνα περίπου 1,5 χρονών παίρνει μόνη της πρωτοβουλία και συνεισφέρει τόσο στις εσωτερικές εργασίες όσο και στις εξωτερικές ! Ποια είναι τα οφέλη λοιπόν ακόμα και για τη καθημερινή προετοιμασία πρωινού ;

  1. Το παιδί έρχεται σε επαφή με τη τροφή του
  2. Μαθαίνει να αυτοεξυπηρετείται
  3. Γίνεται αυτόνομο και ανεξάρτητο
  4. Σέβεται και εκτιμά το κόπο του
  5. Παίρνει πρωτοβουλίες
  6. Μαθαίνει να είναι οργανωτικό και τακτικό
Μοντεσσόρι στο σπίτι : Προετοιμασία πρωινού!

Ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα αρκεί, εμείς οι γονείς να του δώσουμε τα εφόδια και φυσικά να έχουμε υπομονή και να δίνουμε στα παιδιά μας χρόνο και χώρο! Έχω παρατηρήσει πως όσες φορές βοηθούσε ήταν πιο ήρεμη και ακόμα πιο χαρούμενη ! Τώρα φυσικά στα 2,5 περίπου έτη παίρνει πρωτοβουλίες μόνη της για αρκετά πράγματα , οπότε δε τη ρωτάω καθόλου , δε με ρωτάει δηλαδή (χαχαχαχα) !

Δείτε και το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube:

Εύχομαι αυτό το βίντεο να ενθαρρύνει και εσάς και να ενσωματώσετε και εσείς τα παιδάκια σας στις καθημερινές εργασίες του σπιτιού ! Άλλωστε αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε εγώ και η Αριάνα !

Σας χαιρετάμε , θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας μοναδικές στιγμές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.