Μαθαίνοντας τα σχήματα!

Πάμε σήμερα να μάθουμε τα σχήματα; Άλλη μία όμορφη μέρα έφτασε και σήμερα θα σας δείξουμε μία πανεύκολη κατασκευή , μαθαίνοντας τα σχήματα με έναν απλό τρόπο και εύχομαι να βοηθήσει αρκετά και εσάς όπως και εμάς! Η Αριάνα ξετρελάθηκε και θα θέλαμε πολύ να το μοιραστούμε μαζί σας !

Μαθαίνοντας τα σχήματα!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Άλλη μία όμορφη μέρα έφτασε και σήμερα θα σας δείξουμε μία πανεύκολη κατασκευή , μαθαίνοντας τα σχήματα με

Όπως θα έχετε παρατηρήσει ενδεχομένως από παιχνίδια που αγοράζουμε από τη βρεφική τους ηλικία τα σχήματα υπάρχουν σε αρκετά από αυτά. Έτσι τα μάτια των παιδιών είναι αρκετά εξοικειωμένα με τα σχήματα . Το θέμα είναι μεγαλώνοντας να μπορούν να τα αναγνωρίζουν , ξεχωρίζουν και να τα ονομάζουν. Δε χρειάζεται βιασύνη ή άγχος κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και μαθαίνει τα χρώματα ή τα σχήματα με διαφορετικούς ρυθμούς , σημασία έχει όλο αυτό να γίνει διασκεδαστικά και όχι σαν μία αγχωτική διαδικασία. Οπότε , μπορείτε να ξεκινήσετε και από νωρίς αν δείτε ότι το παιδί δείξει ενδιαφέρον ,αν όχι τότε δοκιμάζετε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Τα βασικά σχήματα , για αρχή , που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας είναι : το τετράγωνο, το ορθογώνιο, ο κύκλος, το τρίγωνο, ο ρόμβος κ.α . Τα οφέλη είναι αρκετά , κατά κύριο λόγο, θα τα βοηθήσει μελλοντικά, στη ζωγραφική , στο προσανατολισμό . Η εκμάθηση χρωμάτων μπορεί να γίνει με τραγούδια, δραστηριότητες, κατασκευές, βιβλία … Πάμε τώρα να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτή την εύκολη και απλή κατασκευή!

ΥΛΙΚΑ

Μαθαίνοντας τα σχήματα!
  • 1 χαρτόνι 70*100 (μπορείτε και σε μικρότερες ή μεγαλύτερες διαστάσεις )
  • Διάφορα χρωματιστά χαρτόνια
  • 1 μαρκαδόρο
  • κόλλα uhu
  • Χαρτοταινία

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Κόβουμε τα σχήματα μας , με βάση το μέγεθος του χαρτονιού μας. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο χάρακα αν αυτό σας διευκολύνει.

ΒΗΜΑ 2

Παίρνουμε το λευκό χαρτόνι και σχηματίζουμε πάνω στο χαρτί με το μαρκαδόρο μας, όσο πιο ίσια γίνεται τα σχήματα που ήδη έχουμε δημιουργήσει για να μπορεί το παιδί να τα τοποθετήσει.

ΒΗΜΑ 3

Τώρα κολλάμε το λευκό το χαρτόνι μας πάνω σε ένα τοίχο με τη βοήθεια μιας χαρτοταινίας και στο κάτω μέρος κολλάμε τα σχήματα μας για να μπορεί το παιδί να ξεκολλήσει το κατάλληλο και να το τοποθετήσει στο ανάλογο σχήμα.

ΒΗΜΑ 4

Εξηγούμε στο παιδί τη δραστηριότητα και αφήνουμε να διασκεδάσει μαθαίνοντας τα σχήματα παράλληλα!

ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ

  • Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια κατασκευή σε μικρογραφία , αυτό κάναμε και εμείς στο αρχικό στάδιο!

Εύχομαι αυτή η κατασκευή να σας βοηθήσει στην εκμάθηση σχημάτων όπως εμάς! Αναμένω τα σχόλια σας εδώ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.