Κριτσίνια και κράκερ τυριού 4 υλικά !

Είναι αναμφίβολα τα πιο υγιεινά κριτσίνια και κράκερ τυριού 4 τυριά που έχεις φάει ως τώρα! Κατάλληλο από 6 μηνών και μια ωραία ιδέα για το κολατσιό στο σχολείο ή τη βόλτα ακόμα για σένα που θες κάτι ανάλαφρο και χορταστικό …Δε θα σε κρατήσω όμως άλλο σε αγωνία …

Κριτσίνια και κράκερ τυριού 4 υλικά !

Τα είδες;

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ 3 ΥΛΙΚΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ 3 ΥΛΙΚΑ

BROWNIES 3 ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

ΤΥΡΙΑ : Μπορείς να βάλεις τυριά αρεσκείας σου . Σε βρέφη , καλό θα ήταν να ελέγξεις απλά τη ποσότητα περιεκτικότητάς στο αλάτι. Ένα κίτρινο τυρί κατάλληλο είναι το έμμενταλ

ΑΛΕΥΡΙ : Χρησιμοποίησε αρεσκείας σου . Μπορείς να βάλεις όποιο θες ακόμα και ολικής που θα δοκιμάσω και εγώ σύντομα.

ΒΟΥΤΥΡΟ : Ένα πράγμα που κοιτάω και στο βούτυρο είναι πάλι το αλάτι , επέλεξα βούτυρο τύπου Κέρκυρας . Φυσικά , μπορείς να βάλεις αρεσκείας σου

ΞΙΔΙ : Συνήθως στα κριτσίνια βάζουν κρασί , επέλεξα και αντικατέστησα το κρασί με ξίδι και πραγματικά η γεύση είναι ακαταμάχητη!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά μεσαία
  • 100γρ βούτυρο
  • 150γρ τυριά τριμμένα
  • 30μλ λευκό ξίδι
  • 400γρ αλεύρι γ.ο.χ ή ντίνκελ ή ολικής (αρεσκείας σου)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνω όλα τα υλικά μου σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύω πάρα πολύ καλά με τα χέρια μου , ωσότου γίνει μία μπάλα

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετώ ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος και ένα από πάνω . Με τη βοήθεια ενός πλάστη απλώνω το μίγμα μου.

ΒΗΜΑ 3

Τοποθετώ ψυγείο για λίγες ώρες για να ξεκουραστεί η ζύμη μου και να δέσουν καλύτερα τα υλικά

ΒΗΜΑ 4

Αφαιρώ και τώρα σου δίνω 2 επιλογές . Μπορείς να πάρεις από τη ζύμη μεσαία μπαλάκια και να φτιάξεις μίνι κριτσινάκια ή με τη βοήθεια κουπάτ να φτιάξεις κράκερ στα σχέδια της αρεσκείας σου . Η επιλογή δική σου ! Εγώ έκανα και τα 2 και σου τα δείχνω και στο βίντεο για να τα δεις !

ΒΗΜΑ 5

Σε ένα ταψί , σε αντικολλητικό χαρτί θα τοποθετήσεις τα κρακερ και τα κριτσίνια. Θα ψήσεις στους 180 βαθμούς αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν . Προσοχή στο ψήσιμο!

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΚΕΡ ΤΥΡΙΟΥ 4 ΥΛΙΚΑ

  • Ανακάτεψε πολύ καλά τα υλικά
  • Αν η ζύμη βγει πολύ υγρή , προσέθεσε λίγο αλεύρι
  • Τοποθέτησε στο ψυγείο για λίγη ώρα για ακόμα καλύτερα αποτέλεσμα
  • Το ψήσιμο από κουζίνα σε κουζίνα διαφέρει , οπότε καλό είναι να παρακολουθείς τη πορεία του
  • Τα κριτσίνια/κρακερ δεν είναι ούτε πολύ σκληρά , αλλά ούτε μαλακά . Θα έλεγα κάτι ενδιάμεσο. Τραγανά μεν , αφράτα δε

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διαρκούν τους χειμερινούς μήνες 5-7 ημέρες έξω από το ψυγείο . Και στη κατάψυξη για λίγες εβδομάδες !

Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τη δημιουργία σου ! Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.