Σήμερα έφτιαξα αυτές τις μπουκίτσες-κουραμπιεδάκια με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και πραγματικά ενθουσιάστηκα . Φυσικά , τα μοιράστηκα με καλή παρέα μαμάδων και τα σχόλια ήταν αρκετά κολακευτικά ! Άλλα ‘λούστηκαν’ σοκολατένια , άλλα λιγότερο, άλλα “ορφανά” , αλλά και τα 3 απίστευτα νόστιμα !Πάμε να δούμε τα υλικά μας που είναι τόσα λίγα και οικονομικά ;

ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τα θέλετε σοκολατένια ; Με λίγη σοκολάτα ή σκέτα ; Όπως και να τα φάτε θα τα ευχαριστηθείτε εξίσου τα ίδια , είναι πεντανόστιμα και πιστεύω θα σας συντροφεύουν όλο το χρόνο! Η σοκολάτα είναι από 100% κακάο και μπορείτε να το προμηθευτείτε από βιολογικά προιόντα της γειτονιά σας ή διαδικτυακά! Αποφεύγω τη κλασσική κουβερτούρα καθώς περιέχει ζάχαρη , φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν το θέλετε και είναι δυσεύρετη για εσάς η πρ’ωτη επιλογή! Τα αμύγδαλα είναι ανάλατα αποφλοιωμένα και το βούτυρο τύπου Κέρκυρας ! Ίσως σου αρέσουν τα soft cookies μήλου ή τα μπισκότα σοκολάτας !
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΙΚΡΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ – ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
- 125γρ βούτυρο (τύπου Κέρκυρας )
- 3 γεμάτες κουταλιές μέλι
- 15 αμύγδαλα σπασμένα σε κομμάτια ή σε μορφή πούδρας
- 350γρ αλεύρι γ.ο.χ ή bio
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 70γρ κουβερτούρα 100% κακάο
- 30γρ βούτυρο
- 1 γεμάτη κουταλιά μέλι
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα εμπορίου δε χρειάζεται μέλι !
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1
Στο μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο , αφού λιώσει προσθέτουμε το μέλι για να ρευστοποιηθεί περισσότερο για μερικά δευτερόλεπτα και αφαιρούμε.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μπολ , ρίχνω τα αμύγδαλα , το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και ανακατεύω . Στη συνέχεια , ρίχνω σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να ‘δέσει’ το μίγμα μου. Τοποθετώ ψυγείο για 15 ως 30 λεπτά!
ΒΗΜΑ 3

Πλάθω με τα χέρια μου μικρά μπαλάκια πλάθοντας τα , η πλάθω σε ζύμη και διαμορφώνω με κουπατ της αρεσκείας μου, τη φορά και τα τοποθετώ μέσα στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
ΒΗΜΑ 4
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μπισκοτένιο χρώμα . Αφαιρώ και περιμένω να κρυώσουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα σερβίρετε και σκέτα
ΒΗΜΑ 5
Λιώνω τη κουβερτούρα σε μπεν- μαρί με 30γρ βούτυρο και μέλι! Αφαιρώ .
ΒΗΜΑ 6
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνω τη σοκολάτα πάνω στα κουραμπιεδάκια μου !
ΒΗΜΑ 7
Τα τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια σε μία πιατέλα!
Τώρα είναι έτοιμα να απολαύσουμε τα μικρά σοκολατένια κουραμπιεδάκια ! Θα χαρώ να δοκιμάσετε αυτή τη σοκολατένια αλλά υγιεινή απόλαυση !
ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Προσοχή! Σε βρέφη αποφεύγουμε να προσφέρουμε ολόκληρους η σε κομμάτια αλλά προτιμάμε σε μορφή πούδρας !
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ
- Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Η ζύμη καλό είναι να την αφήσουμε να ξεκουραστεί για 15 με 30 λεπτά στο ψυγείο
- Δε χρειάζεται πάρα πολύ επεξεργασία κατά το ζύμωμα φυσικά και τα υλικά μας θα πρέπει να ομογενοποιηθούν καλά !
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ
Διατηρούνται σε γυάλινα δοχεία ή βάζα αεροστεγώς και διαρκούν για εβδομάδες !
Εμείς προτιμήσαμε κουραμπιεδάκια με σοκολάτα σε σχήμα αστέρι , θα χαρώ να δω και τα δικά σου σχέδια!
Καλή επιτυχία!