Τρέχωωω τρέχω να γράψω τη συνταγή ! Τι το ήθελα και το ανεβάσα με στορυ στο λογαριασμό μου στο instagram έγινε χαμός ! Λοιπόν αυτό το Κέικ red velvet παντζαριού χωρίς ζάχαρη θα σας ενθουσιάσει , γιατί έχει ιδιαίτερη νοστιμιά και σίγουρα αποτελεί άλλο ένα υγιεινό σνακ για παιδιά χωρίς ζάχαρη εισάγοντας μέσα και το παντζάρι! Τι πιο υγιεινό για τα παιδιά ;
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΣΑΙΑ CUPCAKES Ή ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 3 μεσαία βρασμένα αλεσμένα παντζάρια
- 2 κ.τ.γ ξίδι λευκό
- 100 γρ . κρέμα τυριού
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κ.τ.γ κοφτές κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν μπάουντερ
- 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
- 2 κ.τ.σ βούτυρο
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( όσο πάρει)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ , βάζουμε το βρασμένο αλεσμένο παντζάρι με το λευκό ξίδι. Αυτό το κάνουμε για να μη χάσει το χρώμα του κατά τη διάρκεια.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να αφρατέψουν . Στη συνέχεια , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 3
Σε ένα άλλο μπολ , ρίχνουμε τα στερεά και κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο . Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 4
Σε αυτή τη φάση μεταφέρουμε το μπολ με το παντζάρι και το ξίδι μέσα στο μπολ με τα υγρά (δηλαδή τα αυγά , το μέλι, το βούτυρο και τη κρέμα)
ΒΗΜΑ 5
Παίρνουμε το μπολ , με τα στερεά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα υγρά μέχρι να δούμε ότι δημιουργήθηκε ένας χυλός για κέικ
ΒΗΜΑ 6
Τώρα , απλώνουμε το μίγμα μας , σε φόρμα του κέικ ή σε φορμάκια ατομικά ( όπως και να το κάνετε το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.)
ΒΗΜΑ 7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με 25 στους 180 βαθμούς στον αέρα
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟ , ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ!
Καλή επιτυχία μανούλες γλυκιές , θα χαρώ να το δοκιμάσετε!