Κέικ red velvet παντζαριού χωρίς ζάχαρη!

Τρέχωωω τρέχω να γράψω τη συνταγή ! Τι το ήθελα και το ανεβάσα με στορυ στο λογαριασμό μου στο instagram έγινε χαμός ! Λοιπόν αυτό το Κέικ red velvet παντζαριού χωρίς ζάχαρη θα σας ενθουσιάσει , γιατί έχει ιδιαίτερη νοστιμιά και σίγουρα αποτελεί άλλο ένα υγιεινό σνακ για παιδιά χωρίς ζάχαρη εισάγοντας μέσα και το παντζάρι! Τι πιο υγιεινό για τα παιδιά ;

Κέικ red velvet παντζαριού χωρίς ζάχαρη!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΣΑΙΑ CUPCAKES Ή ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 3 μεσαία βρασμένα αλεσμένα παντζάρια
  • 2 κ.τ.γ ξίδι λευκό
  • 100 γρ . κρέμα τυριού
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κ.τ.γ κοφτές κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν μπάουντερ
  • 1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( όσο πάρει)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ , βάζουμε το βρασμένο αλεσμένο παντζάρι με το λευκό ξίδι. Αυτό το κάνουμε για να μη χάσει το χρώμα του κατά τη διάρκεια.

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να αφρατέψουν . Στη συνέχεια , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα άλλο μπολ , ρίχνουμε τα στερεά και κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο . Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 4

Σε αυτή τη φάση μεταφέρουμε το μπολ με το παντζάρι και το ξίδι μέσα στο μπολ με τα υγρά (δηλαδή τα αυγά , το μέλι, το βούτυρο και τη κρέμα)

ΒΗΜΑ 5

Παίρνουμε το μπολ , με τα στερεά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα υγρά μέχρι να δούμε ότι δημιουργήθηκε ένας χυλός για κέικ

ΒΗΜΑ 6

Τώρα , απλώνουμε το μίγμα μας , σε φόρμα του κέικ ή σε φορμάκια ατομικά ( όπως και να το κάνετε το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.)

ΒΗΜΑ 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με 25 στους 180 βαθμούς στον αέρα

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟ , ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ!

Καλή επιτυχία μανούλες γλυκιές , θα χαρώ να το δοκιμάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.