Εύκολη κατασκευή: πεταλούδες από παπαρούνες !

Η άνοιξη βρίσκεται στο αποκορύφωμα της και εμείς βρήκαμε μία νέα δραστηριότητα με παπαρούνες . Μία κατασκευή που θα σας δώσει μία διαφορετική αίσθηση σε σχέση με άλλες και θα αποτελέσει έμπνευση για νέες! Πάμε να δούμε αυτή την εύκολη κατασκευή : πεταλούδες από παπαρούνες ;

Πεταλούδες από παπαρούνες

Πόσο αρέσει στα παιδιά η φύση και πόσο σημαντικό είναι να έρχονται σε επαφή και με τα λουλούδια αλλά και τα ζωάκια . Δε σας κρύβω πως με τη κόρη μου ανεμελιάζω και εγώ . Σαν χθές θυμάμαι να μαζεύω λουλούδια με τα παιδιά της γειτονιάς μου και να τα πηγαίνω με χαρά στο σπίτι μου , στη μαμά μου. Η άνοιξη είναι η αγαπημένη μου εποχή βλέπεις να αναπτύσσονται όλα γύρω σου, με μεγάλη ταχύτητα . Οι μέλισσες και τα χελιδόνια πρωταγωνιστούν αυτή την εποχή ! Είναι μία ιδανική εποχή για να μάθουν τα παιδιά τη φύση . ‘Ενας τρόπος είναι να μαζέψουν λουλούδια . Άλλη μία ιδέα είναι να αξιοποιήσουν το μάζεμα των λουλουδιών , κάνοντας μερικές κατασκευές..

Αυτή τη δραστηριότητα θα την αγαπήσετε , θα εμπνευστείτε και θα σας ταξιδέψει… Η κόρη μου πραγματικά ούρλιαζε από τη χαρά της και τις κοίταζε με μεγάλο θαυμασμό…

Αυτό που θα χρειαστείς είναι τα φύλλα από παπαρούνες και μερικά βλαστάρια από το λουλούδι του που πραγματικά μοιάζουν σα κεραίες . Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με άλλα λουλούδια ή με συνδυασμό αυτών . Εγώ επέλεξα παπαρούνες , οι οποίες βρίσκονται παντού και το χρώμα τους με μαγνητίζει.

Τα φύλλα της παπαρούνας πραγματικά μου θύμισαν τις πιτσίλες που έχει πάνω της η πεταλούδα και τα βλαστάρια της, μου θύμισαν τις κεραίες της.

Πως να τα φτιάξεις σε 1, 2 , 3……

-Σε ένα μπλοκ ζωγραφικής τοποθετείς τα φύλλα και τις κεραίες.

– Τα κολλάς με ελάχιστη κόλλα.

– Έτοιμα!

Είμαι σίγουρη πως αυτή η κατασκευή θα σας δώσει παραπάνω έμπνευση και για άλλες νέες ιδέες …

Καλή σας επιτυχία, θα χαρώ να μοιραστούμε μαζί τις δικές σας ανοιξιάτικες κατασκευές !

Δείτε εδώ παραπάνω κατασκευές/δραστηριότητες από φύλλα :

  1. Φθινοπωρινά φύλλα με καλαμπόκι
  2. Αισθητηριακή τσάντα με φύλλα από 6 μηνών
  3. Αισθητηριακή ζωγραφιά φύλλο χωρίς να λερώνομαι
  4. Κρεμαστά φύλλα με αλάτι
  5. Δραστηριότητες με φυσικά υλικά
  6. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα χρώματα, χωρίς να λερώνονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.