Καλοκαιρινή δραστηριότητα: Σώσε τον ωκεανό!

Αυτή η δραστηριότητα με συγκίνησε γιατί έχει εκπαιδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα . Η Αριάνα ενθουσιάστηκε με αυτό που κλήθηκε να κάνει. Σε μικρότερη ηλικία η Αριάνα ανακάλυπτε τον ωκεανό με μία άλλη δραστηριότητα , την οποία συνιστώ για μικρότερα παιδάκια. Παρακάτω θα δείτε τη διαδικασία βήμα – βήμα και ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον.

Ψάρια σε ζελέ - Σώσε τον ωκεανό!

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Ψάρια σε ζελέ - Σώσε τον ωκεανό!

Την ονόμασα σώσε τον ωκεανό για να περιγράψω ακριβώς αυτή τη δραστηριότητα. Περιγραφικά, το κύριο υλικό μας είναι η ζελατίνη . Το παιδί καλείται να μαζέψει τα πλαστικά αντικείμενα μέσα από τον “ωκεανό” και να μεταφέρει σε ένα βάζο ή σε ένα δοχείο. Αυτή δραστηριότητα είναι η ιδανική για την εκμάθηση οικολογικής συνείδησης στα παιδιά με ένα πολύ απλό τρόπο. Αυτή δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά από τα 2 έτη και πάνω , σίγουρα μπορείτε να εξηγήσετε και σε μικρότερα παιδάκια . Τα οφέλη όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πολλαπλά καθώς μαθαίνουν και αποκτούν οικολογική συνείδηση, απασχολούνται δημιουργικά, διασκεδάζουν και εξερευνούν τα ψάρια και τα αντικείμενα και πάνω από όλα συγκαταλέγεται στις αισθητηριακές δραστηριότητες.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 ποτήρι καυτό νερό
  • 1 ποτήρι κρύο νερό
  • Προαιρετικά : χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε χρώμα
  • 1 μεσαίο ταψάκι
  • Ψάρια ή κοχύλια
  • Καπάκια
  • Ψάρια ‘
  • Τσιμπίδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Ψάρια σε ζελέ - Σώσε τον ωκεανό!

Σε ένα μεσαίο ταψί ρίχνουμε το ζελέ και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μαρίζ να πάει παντού . Στη συνέχεια , ρίχνουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε . Έπειτα , το κρύο νερό και πάλι ανακατεύουμε. Προαιρετικά ρίχνουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσουμε τον ‘ωκεανό΄.

ΒΗΜΑ 2

Ψάρια σε ζελέ - Σώσε τον ωκεανό!

Τοποθετούμε τα ψάρια , τα κοχύλια , τα καπάκια, και τοποθετούμε κατάψυξη για 2-4 ώρες. Παίρνουμε ένα βάζο και κολλάμε με μία ετικέτα “plastic recycle” Αυτό το βάζο θα το χρησιμοποιήσουμε για να βάλει το παιδί μέσα τα πλαστικά καπάκια.

ΒΗΜΑ 3

Ψάρια σε ζελέ - Σώσε τον ωκεανό!

Έπειτα αφαιρούμε από το ψυγείο και οι μικροί μας εξερευνητές είναι έτοιμοι να σώσουν τον ωκεανό !

Δείτε και το βίντεο για επιπλέον βοήθεια :

Μία αγαπημένη δραστηριότητα και συγκινητική καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ωκεανό και καλούνται να σώσουν τον πλανήτη με έναν όμορφο , απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας δημιουργίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.