Έχω δοκιμάσει πολλά πολλά κέικ και brownies πραγματικά αυτό είναι το πιο υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη , αυγά , μίξερ είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει . Πάμε να δούμε γρήγορα τα υλικά μας ;
ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΗΘΟ
Σήμερα μαζί μου είχα τη καλύτερη βοηθό . Με βοήθησε στο κοσκίνισμα και η διαδικασία ήταν άκρως απολαυστική αν και γίναμε χάλια και οι δύο και η μαμά μετά έπρεπε να καθαρίσει , αυτά τα χεράκια το απόλαυσαν και το κέικ βγήκε πιο αφράτο και νόστιμο . Έχουμε δοκιμάσει πολλά πολλά κέικ σε διάφορες γεύσεις με το πιο πρόσφατο κέικ με μύρτιλα και το καλοκαιρινό μας κέικ με αμύγδαλα και σύκα . Το συγκεκριμένο κέικ το έχω δοκιμάσει και με μαύρη ζάχαρη και με μέλι , ωστόσο για τη μικρή μου προτιμώ το μέλι .
ΥΛΙΚΑ
- 2 Φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κ.τ.σ κακάο
- 2 κ.τ.γ μπέικιν -μπάουντερ
- 5-6 κ.τ.σ μέλι
- Μισή κούπα ηλιέλαιο
- Μισή κούπα χλιαρό νερό
- Χυμός από 2 μεσαία πορτοκάλια
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 1 βανιλίνι
Για το γλάσο μας
- 100 γρ Κουβερτούρα από 100% κακάο
- 1 κουταλιά μέλι
- 50γρ βούτυρο Κέρκυρας
- Προαιρετικά : τριμμένα φουντούκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπείκιν .
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα δεύτερο, χτυπάμε το ηλιέλαιο με το μέλι πολύ καλά . Προσθέτουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και ανακατεύουμε καλά .
ΒΗΜΑ 3
Επιπλέον , βάζουμε το χλιαρό νερό , τη βανιλίνη , το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
ΒΗΜΑ 4
Μεταφέρουμε τα στερεά στα υγρά στοιχεία σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένας χυλός για κέικ .
ΒΗΜΑ 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 25 με 30 λεπτάκια σε βουτυρωμένη φόρμα.
ΒΗΜΑ 6
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο , το μέλι και τη κουβερτούρα . Προαιρετικά : Ρίχνουμε τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
ΒΗΜΑ 7
Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει . Αφού ξεφορμάρουμε τοποθετούμε τη λιωμένο γλάσο μας .
Είναι από τα πιο ωραία σοκολατένια κέικ που έχουμε φάει . Η δική μου μικρή γευσιγνώστρια το ενέκρινε και το προτείνουμε και σε εσάς.
Καλή απόλαυση !
Φαίνεται τέλεια συνταγή.μια ερώτηση.το φλυτζάνι είναι τσαγιού κι οι κουπες;νερού
Ευχαριστούμε πολυ
Καλησπέρα , κούπες !
Έφτιαξα το κέικ κι ήταν απλά τέλειο,ζουμερό,και πεντανόστιμα!!!
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγη
Καλησπέρα ,
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια , χαίρομαι που σας άρεσε .. Θα χαρώ να δοκιμάσετε και κάποια άλλη από τη συνταγές μου !
Καλησπέρα! Μπορεί να μπει στην κατάψυξη και αν ναι για πόσο διάστημα;; Ευχαριστώ;;
Καλησπέρα σας , για 4 εβδομάδες σίγουρα !
Θα χαρώ να βοηθήσω ξανά !
Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι ολικής αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
Καλησπέρα σας ναι φυσικά και μπορείτε !
Μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς γλασο;
Ναι φυσικά !
hello there and thank you for your information –
I’ve certainly picked up anything new from right here.
I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly.
I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances
times will very frequently affect your placement in google and can damage
your high-quality score if advertising and marketing with
Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and can look out
for much more of your respective fascinating content.
Ensure that you update this again soon..
Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.
When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has
some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, great blog!