Υγιεινή τούρτα από 6 μηνών (smash cake)

Θες να δεις τη πιο γευστική και υγιεινή τούρτα από 6 μηνών (smash cake) ; 12 ολόκληροι μήνες πέρασαν και δε θα μπορούσε να λείψει αυτή η φανταστική τούρτα ! Τη κατευχαριστήθηκε ο μικρός μου και την απόλαυσε γι’αυτό τη μοιράζομαι με σένα !

Υγιεινή τούρτα από 6 μηνών (smash cake)

Θες να δεις όλες τις γευστικές συνταγές από 6 μηνών ; Πάτα εδώ !

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΡΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η τούρτα αυτή αποτελείτε από 3 στρώματα πεντεσπάνια με τα ίδια υλικά για να είναι πιο εντυπωσιακή, φυσικά μπορείς να φτιάξεις και μόνο 1 “στρώμα” πεντεσπανιού και απλά να το στολίσεις με ότι θες . Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσεις ; Μπορείς ότι μα ότι θες . Προσωπικά , χρησιμοποίησα αμυγδάλου . Γίνεται και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με ολικής /καρύδας /βρώμης και ούτε καθ’εξής ! Φυσικά , θα υπάρχουν αλλαγές τόσο γευστικά όσο και στην υφή τους !

ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ VEGAN ? ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΓΟ ;

Αντικατέστησε τα αυγά με 1 κ.σ λιναρόσπορο ή σπόρους chia και ανακάτεψε τα με λίγο νεράκι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕΣΠΑΝΙ (Smash cake)

  • 2 αυγά μεσαία
  • 2 μπανάνες
  • 2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ κανέλλα κευλάνης
  • 250γρ αλεύρι αμυγδάλου/βρώμης/γοχ/ολικής (αρεσκείας σας)
  • 1 μιση ποτήρι γάλα αμυγδάλου (επιλογής σας)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 150γρ τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • Προαιρετικά : 15 μύρτιλα περίπου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΒΗΜΑ 1

Ανακατεύω όλα τα υλικά για το πεντεσπάνι και τα τοποθετώ σε ένα στρογγυλό τσέρκι ειδικό για τούρτες πάνω σε ένα ταψί μεσαίο. Το συγκεκριμένο τσέρκι είναι ρυθμιζόμενο και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα για να φτιάξεις τη δική σου τούρτα σε όποιο μέγεθος θες.

ΒΗΜΑ 2

Ψήνω για στους 180 για 35- 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ( ο χρόνος είναι ενδεικτικός και διαφέρει από φούρνο σε φούρνο)

Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αν θες να φτιάξεις 3 στρώσεις με πεντεσπάνι όπως έκανα και εγώ , διαφορετικά πάμε από τώρα να φτιάξουμε το γλάσο! Αφήνεις να κρυώσουν στην άκρη!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΟ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και “κολλάμε” με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ένα – ένα το πεντεσπάνι μεταξύ τους για να “κολλήσουμε” και να δέσουμε τα στρώματα τα κέικ μεταξύ τους ! Αφού τελειώσεις αλείφεις όλη τη τούρτα με το γλάσο που φτιάξαμε!

Μπορείς να στολίσεις με μύρτιλλα , φρούτα του δάσους και ότι άλλο θες !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , θα χαρώ να το μοιραστείς μαζί μου και να μου αφήσεις τις εντυπώσεις σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.