Έχεις λεμόνια αλλά δε ξέρεις τι να τα κάνεις; Ή σου αρέσουν αλλά πάλι δε ξέρεις τι να φτιάξεις ; Κάπως έτσι ήμουν και εγώ λίγες ημέρες πριν λοιπόν…. Ήμουν ανάμεσα σε κέικ και σε μπισκότα ! Τελικά υπερίσχυσαν τα μυρωδάτα υγιεινά μπισκότα λεμονιού!
ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Είναι υγιεινά, είναι μοσχομυρωδάτα και πολύ πολύ νόστιμα ! Ίσως θυμάσαι και τα soft cookies μήλου ; Χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά άλευρα , το πρώτο είναι το αγαπημένο μου πλέον βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι για όλες τις χρήσεις ! Φυσικά , μπορείς ένα από τα 2 αρκεί να υπολογίσεις σωστά τα γραμμάρια! Το βούτυρο μπορεί να είναι φυτικό ή ζωικό ! Το μπείκιν – πάουντερ και οι βανιλίνες είναι βιολογικές θα τα βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα , κυρίως βιολογικών προιόντων!
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό
- 130γρ βούτυρο επιλογής
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 γεμάτες κουταλιές μέλι ( μπορείτε και 4 κανονικές)
- Χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι
- 150γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 130γρ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
- 1κ.τ.σ βιολογική μπέικιν-πάουντερ
- 2 βανιλίνες bio
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ :
- ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
- ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ , ρίχνουμε το βούτυρο με το μέλι και χτυπάμε καλά , στη συνέχεια το αυγό , το χυμό με το ξύσμα και τις βανιλίνες και ανακατεύω πάλι!
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα άλλο , κοσκινίζουμε τα αλεύρια μας, με το μπέικιν κι ανακατεύουμε ! Μεταφέρουμε τα στερεά στα υγρά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί! Τώρα τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά με 1 ώρα!
ΒΗΜΑ 3
Αφαιρούμε και πλάθουμε μπαλάκια , μπορούμε ελαφρά να πιέσουμε με τα δάχτυλα μας από πάνω ! Τοποθετούμε ένα ένα τα μπαλάκια μας σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί !
ΒΗΜΑ 4
Ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο για 10 -15 λεπτά στους 170 βαθμούς αντίσταση!
Εύχομαι να τιμήσεις τα υγιεινά μπισκότα λεμονιού και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Very interesting points you have noted, appreciate it for putting up.Raise your business