ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ !

Έχεις λεμόνια αλλά δε ξέρεις τι να τα κάνεις; Ή σου αρέσουν αλλά πάλι δε ξέρεις τι να φτιάξεις ; Κάπως έτσι ήμουν και εγώ λίγες ημέρες πριν λοιπόν…. Ήμουν ανάμεσα σε κέικ και σε μπισκότα ! Τελικά υπερίσχυσαν τα μυρωδάτα υγιεινά μπισκότα λεμονιού!

ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!

ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Είναι υγιεινά, είναι μοσχομυρωδάτα και πολύ πολύ νόστιμα ! Ίσως θυμάσαι και τα soft cookies μήλου ; Χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά άλευρα , το πρώτο είναι το αγαπημένο μου πλέον βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι για όλες τις χρήσεις ! Φυσικά , μπορείς ένα από τα 2 αρκεί να υπολογίσεις σωστά τα γραμμάρια! Το βούτυρο μπορεί να είναι φυτικό ή ζωικό ! Το μπείκιν – πάουντερ και οι βανιλίνες είναι βιολογικές θα τα βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα , κυρίως βιολογικών προιόντων!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό
  • 130γρ βούτυρο επιλογής
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 γεμάτες κουταλιές μέλι ( μπορείτε και 4 κανονικές)
  • Χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι
  • 150γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 130γρ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
  • 1κ.τ.σ βιολογική μπέικιν-πάουντερ
  • 2 βανιλίνες bio

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ :

  • ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
  • ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ , ρίχνουμε το βούτυρο με το μέλι και χτυπάμε καλά , στη συνέχεια το αυγό , το χυμό με το ξύσμα και τις βανιλίνες και ανακατεύω πάλι!

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα άλλο , κοσκινίζουμε τα αλεύρια μας, με το μπέικιν κι ανακατεύουμε ! Μεταφέρουμε τα στερεά στα υγρά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί! Τώρα τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά με 1 ώρα!

ΒΗΜΑ 3

Αφαιρούμε και πλάθουμε μπαλάκια , μπορούμε ελαφρά να πιέσουμε με τα δάχτυλα μας από πάνω ! Τοποθετούμε ένα ένα τα μπαλάκια μας σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί !

ΒΗΜΑ 4

Ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο για 10 -15 λεπτά στους 170 βαθμούς αντίσταση!

Εύχομαι να τιμήσεις τα υγιεινά μπισκότα λεμονιού και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.