Είσαι έτοιμη να φτιάξουμε τα πιο υγιεινά γλυκά maffins σπανάκι χωρίς ζάχαρη και μέλι; Και ξέρεις αυτό τι σημαίνει ε;Oτι είναι κατάλληλα και για παιδιά κάτω του έτους αν και αποφεύγουμε το αλεύρι ως το έτος , ωστόσο είναι μία υγιεινή εναλλακτική λύση ειδικά για παιδιά που ακολουθούν τη μέθοδο baby led weaning ! Πάμε να δούμε γρήγορα τα υλικά ;

ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Ίσως αναρωτιέσαι πως να εισάγεις το σπανάκι στη διατροφή του παιδιού σου ; Τα υγιεινά maffins σπανάκι είναι μία όμορφη κι παράλληλα γλυκιά εκδοχή γευστικά , οπότε είναι μία ωραία ιδέα να το προσφέρουμε για πρωινό , για το κολατσιό στο σχολείο ή ακόμα και τη βόλτα . Η γευσιγνώστρια Αριάνα το ενέκρινε για τα παιδάκια οπότε το ανέβασα γρήγορα – γρήγορα και με μεγάλη μου χαρά σας το παρουσιάζω !
ΣΠΑΝΑΚΙ
Το σπανάκι κυριαρχεί ειδικά τους χειμερινές μήνες . Η εισαγωγή μπορεί να γίνει από 6 μηνών . Είχαμε φτιάξει και τα pancakes σπανάκι – παντζάρι αν θυμάσαι που έχεις αγαπήσει ! Το σπανάκι αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις καλύτερες τροφές με πλούσιο σίδηρο. Θα λέγαμε πως είναι από τις πρώτες πηγές σιδήρου ακόμα και από τα κόκκινα κρέατα όσο εντύπωση και να σου κάνει. Το σπανάκι στο βρεφικό/παιδικό οργανισμό του παιδιού λειτουργεί ως ασπίδα στο ανοσοποιητικό του σύστημα και το φυλάσσει από πολλές ιώσεις και κρυολογήματα.
ΜΠΕΙΚΙΝ – ΠΑΟΥΝΤΕΡ
Χρησιμοποιώ βιολογικό μπεικιν – μπάουντερ θα το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προιόντων . Και αν δε το γνωρίζετε μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικό μπέικιν πάουντερ !
ΑΛΕΥΡΙ
Το αλεύρι γενικότερα το αποφεύγουμε σε βρέφη . Δεν απαγορεύεται απλά προτεραιότητα δίνουμε σε άλλες τροφές!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΣΑΙΑ MAFFINS

- 2 μεσαίες κούπες βιολογικό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.τ.σ Μπέικιν-πάουντερ βιολογικό
- 2 κ.τ.σ γεμάτες εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ώριμες μπανάνες μεσαίες
- 90γρ βρασμένο σπανάκι
- 1 μεγάλο αυγό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ , χτυπάμε το αυγό και στη συνέχεια αλέθουμε τις μπανάνες μαζί με το σπανάκι. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας .
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα άλλο μπολ , κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν μπαουντερ.
ΒΗΜΑ 3
Μεταφέρουμε τα στερεά στα υγρά σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένας χυλός για κεικ.
ΒΗΜΑ 4
Τοποθετούμε το μίγμα μας σε φορμάκια σιλικόνης ή σε απλά ακόμα και σε μία μεσαία φόρμα για κέικ.
ΒΗΜΑ 5
Ψήνουμε στους 160 σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά .
ΒΗΜΑ 6
Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν καλά maffins μας!
ΕΞΤΡΑ TIPS
- Για να δεις εσωτερικά αν έγιναν πάρε μία οδοντογλυφίδα και κάρφωσε εσωτερικά στα maffin , αν βγει καθαρή τότε σημαίνει πως γίνανε αν όχι τότε χρειάζεται ακόμη ψήσιμο
- Μεταφέρεις τα στερεά σε υγρά σιγά σιγά για να βλέπεις παράλληλα αι την υφή τους δε θέλουμε το χυλό ούτε σφικτό , αλλά ούτε και υγρό .
- Αν σας βγει υγρό προσθέστε μία ποσότητα από αλεύρι
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣΗ
Διαρκούν εκτός ψυγείο για 2 – 3 ημέρες σε δροσερό μέρος. Στο ψυγείο 5-7 ημέρες . Ενώ στη κατάψυξη, διαρκούν από εβδομάδες ως και μήνες φυσικά αυτό διαφέρει από κατάψυξη σε κατάψυξη ανάλογα με τη θερμοκρασία!
Καλή απόλαυση ! Θα χαρώ να δω τις δημιουργίες σας , στείλτε μου τα προσωπικά σας μηνύματα !