Γιατί να επιλέξω ξύλινα παιχνίδια ;

Βλέπετε και εσείς όπως εγώ παντού ξύλινα παιχνίδια ; Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχουν γίνει τόσο δημοφιλή και αγαπητά; Σίγουρα, το παιχνίδι δεν είχε πάρει τόσο εκπαιδευτική μορφή όπως σήμερα και εμείς οι γονείς μελετάμε βαθύτερα τα παιχνίδια που απασχολούν τα παιδιά μας… Πάμε να δούμε τους λόγους ;

Γιατί να επιλέξω ξύλινα παιχνίδια;

1) ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

Όπως ήδη γνωρίζετε, το ξύλο είναι οικολογικό και 100% ανακυκλώσιμο . Αυτό είναι μία καλή πληροφορία για να κατανοήσουμε , ότι η επιλογή μας αυτή κάνει καλό όχι μόνο στο σπίτι μας , αλλά και στο μεγαλύτερο σπίτι όλων των ανθρώπων το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Με το τρόπο αυτό παραδειγματίζουμε και τα παιδιά μας να κάνουν αντίστοιχες επιλογές μελλοντικά . Και αποκτούν οικολογική συνείδηση !

2) ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι ασφαλές καθώς είναι μη τοξικά και είναι από τη φύση του αντιβακτηριδιακό . Επίσης , τα περισσότερα ξύλινα παιχνίδια δε περιέχουν πολλές βίδες ή μικροαντικείμενα είναι πιο ολοκληρωμένα σα παιχνίδια . Οπότε , αυτό μας δημιουργεί αυτόματα μία ασφάλεια και ανακούφιση στην ανησυχία μη τυχόν ‘φάει’ κάποιο μικροαντικείμενο το παιδί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε δώσουμε ένα πλαστικό παιχνίδι στο παιδί είτε ξύλινο , είμαστε εκεί και το επιβλέπουμε !

3) ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ (ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ VALUE FOR MONEY)

Πραγματικά , τα ξύλινα παιχνίδια χαλάνε πολύ δύσκολα και σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία μπορώ να σας το πω με σιγουριά … Και αυτό γιατί το ξύλο είναι πιο βαρύ σα υλικό και πιο ανθεκτικό στα χτυπήματα από τι τα κοινά πλαστικά παιχνίδια . Οπότε , μπορούμε να πούμε πως αξίζουν τα χρήματα τους και πραγματικά με τα χρόνια κάνουμε απόσβεση της τιμής τους ( αν και θα έλεγα πως είναι πολύ οικονομικά).

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ομορφιά των ξύλινων παιχνιδιών ; Τη καλαισθησία που προσφέρουν αλλά και τα συναισθήματα που νιώθουμε και εμείς και τα παιδιά μας…. Είναι τόσο φυσικά που νιώθουμε , ότι φέραμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας . Και το παιδί μας παίζει με κάτι αληθινό και όχι με κάτι ψυχρό .

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ;

Παρεπιπτόντως, κάτι που δε σας είπα ο παππούς μου ήταν ξυλουργός οπότε για εμένα έχουν μία ιδιαίτερη συναισθηματική αξία … αλλά ειλικρινά δε φανταζόμουν ότι σήμερα που απέκτησα το δικό μου παιδί θα είχα τόση αδυναμία σε αυτά τόσο εγώ , όσο και η Αριάνα! Τα ξύλινα παιχνίδια αυτά τα αγοράζω από ένα υπέροχο κατάστημα που πραγματικά με κέρδισε η ευγένεια και η καλοσύνη της αλλά και η εξυπηρετικότητά της (γιατί στην σήμερον ημέρα τα βλέπεις όλα και η ευγένεια είναι σημαντικό πράμα! Εμμμ πως θα γίνει;) και είναι εξίσου σημαντικό . Το καλύτερο φυσικά είναι η σχέση ποιότητας και τιμής που πραγματικά στο είδος των παιχνιδιών είναι ότι πιο οικονομικό έχω βρει . Μπορείτε και εσείς να μπείτε στο κόπο και να κάνετε τις αγορές σας online !

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΌΝΟ) :Μαμ & Νάνι παιδικά βρεφικά – Μαμ & Νάνι | Παιδικά Σέρρες (mam-nani.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.