Φθινοπωρινή δραστηριότητα με φύλλα δέντρων!

Θέλετε το παιδί σας να έρθει σε επαφή και να μάθει τα φύλλα ; Το φθινόπωρο μας υποδέχτηκε και τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν και πέφτουν και τα δέντρα να ‘γυμνώνονται΄’ Τι πιο όμορφο από τα παιδιά να ανακαλύπτουν τα φύλλα , τα λουλούδια του φθινοπώρου και να αρχίζουν να τα ανακαλύπτουν! Παρακάτω θα δείτε και κάτι ακόμα που ίσως σας ενθουσιάσει και σας δώσει περισσότερη φαντασία για δημιουργία!

Φθινοπωρινή δραστηριότητα με φύλλα δέντρων!

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ;

Η δραστηριότητα αυτή είναι αισθητηριακή, καθώς το παιδί ανακαλύπτει και μαθαίνει την υφή των φύλλων. Η ηλικία που μπορούν τα παιδιά να ξεκινήσουν να ανακαλύπτουν τέτοιες υφές μπορεί να είναι από τη βρεφική τους ηλικία . Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς το παιδί έρχεται σε επαφή με τη φύση και μαθαίνει να αναγνωρίζει τη πολυπλοκότητα και τη ποικιλία φύλλων που υπάρχει , πράγμα που θα το βοηθήσει και για τη μελλοντική του ζωή .

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Φθινοπωρινή δραστηριότητα με φύλλα δέντρων!

Στόχος της δραστηριότητας είναι το παιδί να ανακαλύψει τις υφές και να τοποθετήσει, όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα με τη βοήθεια της τσιμπίδας μέσα στο γυάλινο βάζο . Πάμε να δούμε τα υλικά ;

ΥΛΙΚΑ

  • Φύλλα φθινοπωρινά ( ότι χρώμα θέλετε)
  • Καλαμπόκι
  • Τσιμπίδα
  • Γυάλινο βάζο ή γυάλινο ποτήρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα ταψί ρηχό τοποθετείτε τα φύλλα και από πάνω το καλαμπόκι ελαφρά.

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετείτε πάνω το γυάλινο βάζο και τη τσιμπίδα !

Δείτε ! Την έκπληξη που σας έλεγα!. Με τα ίδια υλικά φτιάξαμε και μία όμορφη πεταλούδα και είμαι σίγουρη πως αυτό θα σας δώσει περισσότερη φαντασία να δημιουργήσετε και άλλα πράγματα!

πεταλούδα από φθινοπωρινά φύλλα!

Τώρα το παιδί μας είναι έτοιμο να ανακαλύψει τις υφές και να τοποθετήσει, όσα περισσότερα φύλλα μπορεί με τη βοήθεια της τσιμπίδας μέσα στο ποτήρι !

Καλή σας επιτυχία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.