Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!

Σήμερα σας έχω δύο διαφορετικούς τρόπους για να φτιάξετε φυσική βρώσιμη άμμο ! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας και ξεκινήσαμε να παίζουμε με αυτή από τη βρεφική κιόλας ηλικία. Πάμε λοιπόν να δούμε, πώς θα φτιάξετε φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους;

Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ;

Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!

Στα περισσότερα παιδάκια , όπως θα έχετε παρατηρήσει αρέσει να κυλιούνται στην άμμο ή στο χώμα . Αυτό για αρκετούς γονείς φαντάζει εφιαλτικό καθώς σκέφτονται τη καθαριότητα, τα μικρόβια και πολλά άλλα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι μία όμορφη εναλλακτική λύση και συγκαταλέγεται στις sensory activities, καθώς ο γονιός μπορεί να τη προσαρμόσει ανάλογα με τη ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού αλλά παράλληλα, το παιδί να ψυχαγωγηθεί. Η δραστηριότητα μπορεί να ξεκινήσει από τη βρεφική κιόλας ηλικία 9-12 μηνών μέχρι και μεγαλύτερα παιδιά. Αρχικά , το παιδί έρχεται σε επαφή με τις διαφορετικές υφές , ανακαλύπτει και το κυριότερο διασκεδάζει. Σε μεγαλύτερα παιδάκια , μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα σε χώμα όπως τοποθετώντας : Αριθμούς, γράμματα, σχήματα , ζώα κ.α . Οπότε θα λέγαμε μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς και το παιδί θετικά.

ΥΛΙΚΑ 1ος ΤΡΟΠΟΣ

Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!
Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!
  • 1/5 κούπα αλεύρι
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μπολ/ταψί/σκαφάκι

ΥΛΙΚΑ 2ος ΤΡΟΠΟΣ

Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!
Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!
  • 1/5 κούπα αλεύρι
  • 1/3 κακάο
  • 1 μπολ/ταψί/σκαφάκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά μας πολύ καλά και τα τοποθετούμε στο ταψάκι ή το μπολ μας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τι μπορείτε να βάλετε μέσα; Όπως θα δείτε εμείς βάλαμε μέσα στο ένα μπολ διάφορα λουλούδια και στο άλλο μπολ φακές, φασόλια, φράουλες , τοματίνια , καλαμπόκι. Αυτό βοήθησε την Αριάνα να ανακαλύψει τα όσπρια , τα λουλούδια , τα λαχανικά και τα φρούτα ! Πάμε να δούμε και άλλες ιδέες :

  1. Μπορείτε να τοποθετήσετε ζώα και να φτιάξετε τη δική σας φάρμα
  2. Να κρύψετε αριθμούς , γράμματα ή σχήματα .
  3. Ή να κρύψετε διάφορα αντικείμενα και το παιδί να τα ανακαλύψει
  4. Δημιουργήστε τις δικές σας καλλιέργιες όπως ακριβώς κάναμε και εμείς.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΆΜΜΟΥ

Φυσική βρώσιμη άμμο με 2 τρόπους!

Αποθηκεύστε σε γυάλινα βάζα ή σε σακουλάκια με ζιπ και επαναχρησιμοποιήστε τα στο μέλλον . Δε παθαίνουν τίποτα απολύτως διαρκούν πάνω από ένα χρόνο, οπότε είναι παράλληλα και μία οικονομική δραστηριότητα.

Αν δε την έχετε δοκιμάσει εύχομαι να το κάνετε σύντομα και είμαι σίγουρη πως θα βρείτε πιο ευφάνταστες ιδέες από τις δικές μου , γιατί τα παιδιά μας είναι η μεγαλύτερη έμπνευση που έχουμε !

Θα χαρώ πολύ να το μοιραστείτε μαζί μου !

Καλή διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.