Φυσική άμμο με βρώμη!

Θέλετε να φτιάξουμε φυσική άμμο με βρώμη γρήγορα και εύκολα; Σας βρήκα πραγματικά τη πιο οικονομική λύση. Στις δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά μέσα στο σπίτι είχα φτιάξει φυσική άμμο με λάδι, αυτή τη φορά βρήκα κάτι πιο εύκολο και πιο απλό! Θέλετε να δείτε ; Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τη δραστηριότητα αυτή , καθώς και ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον!

Φυσική άμμο από βρώμη!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Αυτή η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 μηνών , καθώς για αρχή τα παιδιά μπορούν να την επεξεργαστούν και να αισθανθούν την αίσθηση που δημιουργεί η υφή της βρώμης με τα χέρια τους με επίβλεψη γονέα . Στη συνέχεια , μπορούν να κατανοήσουν την λειτουργικότητα της άμμου και να αρχίσουν να παίζουν με αυτή κανονικά χρησιμοποιώντας και άλλα αντικείμενα όπως κουτάλια , δοχεία, βάζα κτλ.

Για ένα μικρό προς μέτριο ταψάκι ή για ένα μπολ

Υλικά

-150γρ Βρώμη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Αλέθουμε 150γρ βρώμη μέχρι να γίνει πούδρα και τη τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψάκι .

Δεν ήταν ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις φυσική άμμο με βρώμη ;

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΜΟ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑ

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει η φυσική άμμος από βρώμη είναι ότι περιλαμβάνει αρκετούς εκπαιδευτικούς τρόπους για να παίξει το παιδί αλλά και να μάθει μέσα από αυτό.

  1. Στη βρεφική τους ηλικία , αφήνουμε να εξερευνήσουν την άμμο επεξεργάζοντας με την αφή τους .
  2. Στη προσχολική τους ηλικία, μπορούμε να κρύψουμε μερικά αντικείμενα , ζωάκια ή σε ότι άλλο δείχνει ενδιαφέρον και να αφήσουμε τα παιδιά να τα βρουν.
  3. Στη σχολική τους περίοδο , μπορούμε να τοποθετήσουμε αριθμούς , αλφάβητο ακόμα και λέξεις και να το κάνουμε ακόμα πιο εκπαιδευτικό .

Η είναι μία από τις αγαπημένες μου καθώς είναι απλή και συνδυάζει διασκέδαση και εκπαίδευση μαζί! Νομίζω ότι θέλει ένας γονιός και ότι χρειάζεται ένα παιδί!

Αν σας αρέσουν οι βρώσιμες συνταγές δείτε εδώ :

  1. Μαλακή σπιτική πλαστελίνη
  2. Πλαστελίνη παγωτό ουράνιο τόξο
  3. Doughteggs
  4. Αποτύπωμα ποδιού με φυσικά υλικά

Δείτε το βίντεο μου στο you tube για έξτρα βοήθεια:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.