Ο πιο εύκολος τρόπος να χρωματίσεις ρύζι!

Ποιο παιδάκι δεν εντυπωσιάζεται από το χρωματιστό ρύζι ουράνιο τόξο και το rice art; Θέλεις να δεις ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χρωματίσεις ρύζι; Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε καθώς και ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον. Πάμε να δούμε ;

Ο πιο εύκολος τρόπος να χρωματίσω το ρύζι!

ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝEΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:

Το χρωματιστό ρύζι είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες από 6 μηνών. Το παιδί μπορεί να ανακαλύψει με την αφή του , την υπέροχη αίσθηση που αφήνει το ρύζι στα χέρια του . Η αίσθηση του ρυζιού είναι αρκετά έντονη και πραγματικά τα οφέλη είναι πάρα πολλά για το παιδί. Το ‘ουράνιο τόξο’ χρωμάτων εντυπωσιάζει το παιδί και είναι ένας τρόπος να μάθει τα χρώματα και να τα ανακαλύψει. Υπάρχουν τόσο πολλοί τρόποι το παιδί να παίξει και να μάθει μέσα από αυτή την αισθητηριακή δραστηριότητα αρκεί να βάλουμε τη φαντασία μας να λειτουργήσει.

ΥΛΙΚΑ
  • Κούπα- δοσομετρητής
  • Μισό φλιτζάνι ξίδι
  • 5-6 σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 150γρ ρύζι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε το ξίδι , τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Επαναλαμβάνω το ίδιο με όλα τα χρώματα
  3. Τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί
  4. Τα αφήνω να στεγνώσουν για μερικές ώρες .
  5. Τώρα είναι έτοιμα να φτιάξω ότι θέλω.

ΙΔΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ

  1. Στη βρεφική ηλικία αφήνουμε το παιδί με την αφή του να τα ανακαλύψει. Όταν ξεκινήσει και καταλάβει τη λειτουργικότητα της δραστηριότητας τότε μπορούμε να του δώσουμε διάφορα σκεύη όπως κάναμε και με την φυσική άμμο, έτσι ώστε να μεταφέρει το ρύζι από το ένα σκεύος στο άλλο. Μετέπειτα , μπορούμε να κρύψουμε μερικά γράμματα ή αριθμούς ακόμα και κάποια αγαπημένα αντικείμενα του , να το βάλουμε μέσα και να τα ανακαλύψει. Ακόμα να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια όπως η πεταλούδα!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το ανάλογο βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.