Πως θα φτιάξουμε εύκολο πίνακα αριθμών και χρωμάτων;

Μήπως αναρωτιέσαι πως θα φτιάξουμε πίνακα αριθμών και χρωμάτων με μόνο 2 υλικά; Αν θυμάστε το ρολόι που είχαμε φτιάξει τότε είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει εξίσου το ίδιο! Παρακάτω θα βρείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα , καθώς και το ανάλογο βίντεο στο κανάλι μου στο you tube για να σας βοηθήσει επιπλέον.

Εύκολος πίνακας χρωμάτων και αριθμών

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Αν θέλετε το παιδί σας να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τα χρώματα και τους αριθμούς τότε αυτή η απλή και οικονομική κατασκευή θα σας διευκολύνει , καθώς τα χρωματιστά ξυλάκια βοηθούν για να εξηγήσουμε σιγά σιγά στο παιδί μας τα βασικά χρώματα με απλό τρόπο και τα πολύχρωμα πομ-πομ που θα τοποθετήσουμε πάνω στα ξυλάκια βοηθούν επίσης με την υφή τους να εξηγήσουμε στο παιδί τους αριθμούς διαδοχικά από το 1 μέχρι το 10 με τη βοήθεια μας. Στη κατηγορία κατασκευές θα βρείτε πολλές παρόμοιες εκπαιδευτικές !

ΥΛΙΚΑ

– Πομ-πομ

-Χρωματιστά ξυλάκια

– Πιστόλι σιλικόνης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1) Παίρνουμε χρωματιστά ξυλάκια και πομ-πομ της αρεσκείας μας .

2) Παίρνουμε 8 ξυλάκια και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα τετράγωνο , κολλώντας τα ξυλάκια μας στην άκρη με λίγη κόλλα το ένα πάνω στο άλλο.

Πως να φτιάξουμε εύκολα πίνακα αριθμών και χρωμάτων

3) Αφού φτιάξουμε σε σχήμα τετράγωνου το πίνακα προσθέτουμε στη μέση οριζόντια δύο ξυλάκια , αυτό το κάνουμε για να σταθεροποιηθούν τα ξυλάκια πάνω στο πίνακα.

Πως να φτιάξουμε εύκολα πίνακα αριθμών και χρωμάτων

4) Ξεκινάμε και τοποθετούμε δυάδες τα ξυλάκια δεξιά και αριστερά στον ίδιο χρωματισμό κάθε φορά από το 1-10.

5) Ξεκινάμε να βάζουμε τα πομ πομ ανα ξυλάκια από το 1-10 χρησιμοποιώντας πομ πομ ίδιου χρωματισμού ανά σειρά .

Πίνακας αριθμών και χρωμάτων

Αυτό ήταν !Εύκολο; Μία πραγματικά εύκολη κατασκευή με δύο υλικά για μα μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς και τα χρώματα. Δες και το βίντεο μου στο κανάλι μου για έξτρα βοήθεια !

Εύκολος πίνακας αριθμών και χρωμάτων

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ ;

Όταν ξεκίνησα να κάνω την πρώτη απόπειρα κατασκευής δε πίστευα ποτέ ότι θα τα καταφέρω και αυτό γιατί θεωρούσα τον εαυτό μου αδέξιο. Στη πορεία κατάλαβα πως αυτό που χρειάζεται για να κάνεις μία κατασκευή είναι απλά να έχεις θέληση και φαντασία. Μου αρέσουν οι απλές κατασκευές με υλικά που έχω στο σπίτι γιατί είναι απλά , οικονομικά , γρήγορα και σίγουρα απασχολούν τη κόρη μου 19 μηνών δημιουργικά , μαθαίνοντας κάθε φορά κάτι νέο και νιώθω πως ίσως βοηθήσω και εσένα με μία απλή κατασκευή ! Και γιατί στα λέω όλα αυτά ; Για να ενθαρρύνω και εσένα!

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΥ YOU TUBE ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.