Εύκολη κατασκευή : Μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς!

Τη προηγούμενη εβδομάδα δημιουργήσαμε μία εύκολη κατασκευή για τα σχήματα και πραγματικά πολλές από εσάς όπως και εμάς , μας βοήθησε αρκετά! Σήμερα ξεκινάμε δυναμικά με μία εύκολη κατασκευή , μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς και είμαι αρκετά ενθουσιασμένη με αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στο βίντεο ! Πάμε να δούμε τη διαδικασία βήμα – βήμα ;

Εύκολη κατασκευή : Μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς!

ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ;

Εύκολη κατασκευή : Μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς!

Από τη βρεφική κιόλας ηλικία υπάρχουν αμέτρητα τραγούδια για τους αριθμούς. Ακόμα και στα πρώτα παιχνίδια ή παραμύθια αν παρατηρήσετε αναγράφονται πάνω σε αυτά τόσο οπτικά όσο και ακουστικά. Ακόμα και εμείς οι γονείς τραγουδάμε ανάλογα τραγούδια ή μετράμε ρυθμικά για να μεταδώσουμε στο παιδί ομαλά την ύπαρξη αυτών. Για παράδειγμα , με την Αριάνα όταν ξεκίνησε και ανέβαινε σκάλες τις μετρούσαμε παρέα, κάπως έτσι έμαθε να λέει τους αριθμούς. Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία, λοιπόν, για να ξεκινήσει ο γονέας να μαθαίνει στο παιδί του τους αριθμούς. Νομίζω θα γίνει ομαλά αυτό . Και φυσικά , όπως λέω σε κάθε φορά, πρωταρχικός στόχος είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία και μέσα από αυτή έρχεται και η εκμάθηση. Οπότε, όχι άγχος μη ξεχνάμε πως ποτέ δε συγκρίνουμε το παιδί μας με άλλα και οφείλουμε να σεβόμαστε τους ρυθμούς του παιδιού μας!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΗΣ;

Όπως θα δείτε , στη κατασκευή αυτή συμπεριλαμβάνονται οι πρώτοι αριθμοί από το 1-7 σε δύο διαφορετικά σχέδια. Αυτή η κατασκευή μέσα από την επανάληψη και την άσκηση, βοηθά το παιδί να αναγνωρίσει ακόμα και να ονομάσει τους αριθμούς και όλα αυτά με τη δική μας βοήθεια. Οι αριθμοί είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει το παιδί και στο σχολείο , οπότε τέτοιου είδους ενασχολήσεις και δραστηριότητες θα βοηθήσουν το παιδί να προετοιμαστεί κατάλληλα. Επίσης, ψυχαγωγία και εκμάθηση γίνονται ένα και για μένα είναι από τα πιο σημαντικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεσαίο χαρτόνι
  • 1 στυλό ανεξίτηλο μαύρο
  • καπάκια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Εύκολη κατασκευή : Μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς!

Παίρνουμε το χαρτόνι μας και δημιουργούμε τις ζωγραφιές της αρεσκείας μας! Όπως θα δείτε , έφτιαξα μία πεταλούδα και ένα λουλούδι εκ των οποίων τα κυκλάκια τα δημιούργησα με τη βοήθεια από ένα καπάκι.

ΒΗΜΑ 2

Εύκολη κατασκευή : Μαθαίνοντας τους πρώτους αριθμούς!

Αφού ζωγραφίσουμε τα σχέδια που θέλουμε πάνω στα κυκλάκια ή δίπλα γράφουμε τους αριθμούς μας. Το ίδιο κάνουμε και στα καπάκια . Φροντίζουμε όσα κυκλάκια έχουμε τόσα καπάκια να έχουμε με τους αριθμούς μας ανάλογα με το σχέδιο μας.

ΒΗΜΑ 3

Τώρα έφτασε η ώρα για διασκέδαση και εκμάθηση !

Δείτε και το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube :

Εύχομαι πραγματικά να τη δοκιμάσετε και να αποδώσει εξίσου το ίδιο όπως και σε εμάς !

Καλή διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.