Εύκολη δραστηριότητα χρωμάτων με 2 υλικά !

Θέλεις να δεις πως θα δημιουργήσεις εύκολα , οικονομικά και γρήγορα αυτή την απλή και εύκολη δραστηριότητα χρωμάτων με 2 υλικά; Αυτή η εύκολη δραστηριότητα χρωμάτων βοήθησε την Αριάνα 22 μηνών να μάθει το πρώτο της χρώμα εύκολα με μόνο μερικές επαναλήψεις . Θα ήθελα λοιπόν να τη μοιραστώ μαζί σας και εύχομαι να βοηθήσει και εσάς!

Εύκολη δραστηριότητα χρωμάτων με 2 υλικα!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ;

Αυτή η απλή δραστηριότητα είναι η ιδανική για να έρθει το παιδί σε μία πρώτη επαφή με τα χρώματα με μόνο 2 υλικά .. . Το παιδί από τη βρεφική του ηλικία ξεκινά και διαχωρίζει τα χρώματα , το εντυπωσιάζουν και δείχνει να ενθουσιάζεται με αυτά ! Η κάθε μανούλα μαθαίνει τα χρώματα στο παιδί της σχετικά νωρίς και συνήθως οι επιλογές των παιχνιδιών , παραμυθιών και άλλων δραστηριοτήτων , είναι βασισμένα κατά κύριο λόγο σε φωτεινά χρώματα. Η εκμάθηση των χρωμάτων μπορεί να ξεκινήσει από τη βρεφική κιόλας ηλικία ,ωστόσο συνειδητά μπορεί να τα μάθει μετά το έτος. Αυτή η δραστηριότητα θα σε βοηθήσει και εσένα το παιδί σου να έρθει σε μία πρώτη επαφή με τα χρώματα και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται την λειτουργικότητα των χρωμάτων . Η εκμάθηση χρωμάτων , βοηθάει το παιδί να ταξινομήσει , διαχωρίσει και να κατανοήσει τη λειτουργικότητα αντικειμένων έμψυχων και άψυχων πραγμάτων !

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ;

ΥΛΙΚΑ
  • Μερικά χαρτόνια χρωματιστά
  • Πομ-πομ χρωματιστά
  • 1 Βάζο (προαιρετικά)
  • 1 τσιμπίδα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Κόβουμε μερικά χρωματιστά χαρτόνια στο μήκος που θέλουμε και τα τυλίγουμε σε σχήμα ρολού ( προτιμώ μικρά ρολά).

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα βάζο συγκεντρώνουμε τα πομ -πομ και τοποθετούμε τη τσιμπίδα για να μπορεί το παιδί να τα βάζει ένα-ένα στο αντίστοιχο ρολό ( μπορούμε και χωρίς αυτά ) . Απλά , το βάζο και η τσιμπίδα θα βοηθήσει το παιδί να έχει πιο οργανωμένη τη δραστηριότητα του.

Θέλετε να δείτε και άλλες χρωματιστές δραστηριότητες (ουράνιο τόξο) ;

Αυτή ήταν μία εύκολη δραστηριότητα χρωμάτων με 2 υλικά που πραγματικά εύχομαι να έχει όμορφα αποτελέσματα και σε εσάς !

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.