Εύκολα κριτσίνια καρότου-γραβιέρας!

Θα ήθελες ένα υγιεινό και συγχρόνως εύκολο σνακ για τη βόλτα ή τη παραλία σαν τα buzels που είχαμε φτιάξει; Αν είσαι μανούλα γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα σνακ μαζί σου αλλά αυτό που θες είναι να είναι υγιεινό , χορταστικό και γρήγορο . Πάμε να φτιάξουμε εύκολα κριτσίνια καρότου-γραβιέρας!

Εύκολα κριτσίνια καρότου-γραβιέρας!

Αν διανύεις και εσύ τη βρεφική ηλικία γνωρίζεις πως τα μικρά μας περνάνε σημαντικά στάδια , ένα από αυτά είναι ασφαλώς και τα δόντια που πραγματικά θέλουν κάτι να μασουλάνε όλη την ημέρα. Σε πιο μεγαλύτερα παιδάκια, είναι μία υγιεινή επιλογή για το σχολείο ή τις εξωτερικές δραστηριότητες . Και φυσικά, είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των μαμάδων γιατί πραγματικά είναι σπιτικά και το προσαρμόζεις στις θερμίδες που το θες εσύ .

ΓΙΑ 30 ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 Καπάκι ξίδι
  • Μισό φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Αλάτι ( 1 πρέζα)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
  • 4-5 καρότα τριμμένα
  • 100γρ γραβιέρα
  • Ρίγανη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κριτσίνια καρότου-γραβιέρας!
  1. Σε ένα μπολ , ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα στη μέση.
  2. Ρίχνουμε μέσα στη τρύπα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο , 1 καπάκι ξίδι και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο τη γραβιέρα και 1 ποτήρι χλιαρό νερό , δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή η ζύμη μας . Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό ζυμάρι ‘μπαλάκι’ και ξεκινάμε και τους δίνουμε μορφή. Αν ‘λιώνει’ η ζύμη στα χέρια μας βάζουμε λίγο αλευράκι επιπλέον .
  5. Βουτυρώνουμε, προαιρετικά τα κριτσίνια μας με ένα πινέλο εξωτερικά.
  6. Σε αυτή τη φάση, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ρίγανη λιναρόσπορο ή σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
ΜΕΡΙΚΑ TIPS
  1. Αν η ζύμη λασπώσει , προσθέτουμε λίγο αλεύρι
  2. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή , τη μαλακώνουμε με λίγο νερό
  3. Το ξίδι κάνει τα κριτσίνια πιο τραγανά και αφράτα και προσφέρει αυτή την “αλμυράδα” που του λείπει!
  4. Πριν τα βάλω στο φούρνο τινάζω τα άκρα μου με λίγο νερό πάνω στα κριτσίνια τα βοηθά να γίνουν τραγανά!

Αυτά τα εύκολα κριτσίνια καρότου – γραβιέρας θα σας ξετρελάνουν και θα σας ΄λύσουν’ τα χέρια για όλες τις ώρες της ημέρας ! Καλή επιτυχία , θα χαρώ να το μοιραστείτε μαζί μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.