Είναι εύκολα , είναι γρήγορα είναι υγιεινά και θρεπτικά ! Φυσικά , μιλάω για αυτά τα φανταστικά κράκερ ρεβιθιού που είναι το πιο βολικό σνακ για όλες τις περιστάσεις! Πάμε γρήγορα να δούμε τα εύκολα κράκερ ρεβιθιού και τα υλικά μας αλλά και τι προσφέρουν ;

ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΆ

Μήπως το μικρό σου δυσκολεύεται στην εισαγωγή του ρεβιθιού ; Είναι αλήθεια τα όσπρια ίσως να μην είναι και το καλύτερο τους . Η Αριάνα στη βρεφική της ηλικία και εφαρμόζοντας τη μέθοδο baby led weaning τα έτρωγε με ευκολία , αλλά αυτό άλλαξε μετά τα 2 έτη οπότε βρήκα διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Κάποιες πέτυχαν , κάποιες όχι. Τα υγιεινά κράκερ ρεβιθιού όμως με έβγαλαν ασπροπρόσωπη και τα τιμήσαμε οικογενειακώς . Και ναι θέλω να μοιραστώ τη χαρά αυτού του “κατορθώματος” μαζί σου !
Ίσως σου αρέσουν : Πολύσπορα κράκερ κολοκυθιού
ΑΛΕΥΡΙ ΡΕΒΥΘΙΟΥ
Χρησιμοποίησα αλεύρι ρεβιθιού βιολογικό . Η γεύση του είναι διαφορετική από τα κοινά άλευρα και παραπέμπει στη γεύση που άλλωστε είναι και το όνομα του το γνωστό σε όλους μας ρεβίθι.
ΤΥΡΙΑ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσεις ότι τυρί θέλεις , εγώ χρησιμοποίησα γραβιέρα όπως θα δεις και παρακάτω . Συγκεκριμένα , γραβιέρα Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης . Ωστόσο , το τυρί είναι υποκειμενική υπόθεση και το αφήνω πάνω σου !
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεσαία αυγά
- 250γρ αλεύρι ρεβιθιού bio
- 50ml ελαιόλαδο
- 70γρ τριμμένη γραβιέρα
- 1 μεσαία σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.τ.σ ξίδι
- 20γρ κοπανιστός λιναρόσπορος
- 7γρ ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το ξίδι , το σκόρδο , τη γραβιέρα . Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ρεβιθιού.
ΒΗΜΑ 2
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μία ζύμη . Η ζύμη μας δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ σφιχτή , ούτε πολύ υγρή αλλά μία μεσαία υφή.
ΒΗΜΑ 3

Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και με τη βοήθεια μιας κουπάτ της επιλογή σας , κόβουμε τα κρακεράκια μας.
ΒΗΜΑ 4
Μεταφέρουμε τα κρακεράκια μας σε ένα μεσαίο προς μεγάλο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί .
ΒΗΜΑ 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 15 περίπου λεπτά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣΗ
Τα κράκερ διαρκούν αρκετά σε σκιερό/δροσερό μέρος , αρκεί να τα κλείνεις αεροστεγώς με το κατάλληλο σκεύος. Μπορείς να τοποθετήσεις και στο ψυγείο αφού περάσει 1 εβδομάδα αν ο καιρός είναι ζεστός και οι συνθήκες δε βοηθούν . Στη κατάψυξη , δε τα έχω βάλει ακόμα είναι κάτι που θα δοκιμάσω και επανέρχομαι για νέο update!
Ανυπομονώ να δω τις φετινές σας δημιουργίες μα τα απολαυστικά εύκολα κράκερ ρεβιθιού!
Τι τυρί μπορούμε να προσθέσουμε σε μωρό 9 μηνων; λόγω αλατιού ρωτάω!
Καλησπέρα , τα τυριά συνήθως να είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα αλατιού μανούρι, μυζήθρα κ.τ.λ
Μπορεί να γίνει και με αλεύρι ολικής;
Μπορείτε να κάνετε μίξη διότι δε θα έχουν τη γεύση ρεβυθιού.