ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ-5 ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Επισκέπτες σε βρέφος- 5 ευγενικά μέτρα ασφαλείας

Οι περισσότεροι στην ιδέα του ερχομού ενός μωρού στο σπίτι ¨τρελαίνονται¨ από τη χαρά τους , ανυπομονούν να το γεμίσουν φιλιά και αγκαλιές παραβλέποντας ,πολλές φορές τους κινδύνους και τα μικρόβια που μπορεί να μεταδώσουν σε ένα μωρό . Πώς μπορούμε ευγενικά να προστατέψουμε το βρέφος αλλά να μη φανούμε υπερβολικές; Παρακάτω ακολουθούν πέντε ευγενικά μέτρα ασφαλείας που βοηθούν τη μαμά με ευγενικό τρόπο να θέσει όρια για τη προστασία του μωρού της.

ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ

Στη κεντρική πόρτα είχα αυτό το κρεμαστό με αυτό το λογότυπο . Βοήθησε αρκετά. Και οι επισκέπτες με ρωτούσαν που να αφήσουν τα παπούτσια τους. Άλλες φορές, τους άφηνα να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω , προκειμένου να το προσέξουν. Το καλό ήταν πως από μόνοι τους έπαιρναν πρωτοβουλία να βγάλουν τα παπούτσια τους στην εξώπορτα. Όσοι ,πάλι δε το έβλεπαν τους έδειχνα τη ταμπελίτσα χαριτολογώντας η τους το ζητούσα ευγενικά.Επισκέπτες σε βρέφος

• ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ. Σε ένα εμφανή σημείο του σπιτιού μπορείτε να τοποθετήσετε: αντισηπτικό χεριών, μάσκες ,  γάντια μιας χρήσης και ότι άλλο νομίζετε ότι είναι απαραίτητο για τη προστασία του μωρού σας. Προσωπικά, το είχα στο τραπεζάκι σαλονιού μέσα σε ένα μεσαίο καλάθι. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε αρκετά σημεία.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Είναι σημαντική η επαφή ενός ενήλικου με ένα βρέφος. Το άρωμα μας , το απορρυπαντικό ρούχων μας ,αντικείμενα που μπορεί να έχουμε έρθει σε επαφή λίγο νωρίτερα , μπορεί να αποτελούν εστίες μικροβίων και να δημιουργήσουν τυχόν αλλεργία στο βρέφος . έτσι λοιπόν πριν να πάρουν το βρέφος αγκαλιά είχα διάφορες πετσέτες αλλαγής σε διάφορα χρώματα και σε διάφορα μεγέθη και τους έδινα την επιλογή να διαλέξουν. Ήταν άκρως διασκεδαστικό να τους βλέπω να ‘τσακώνονται’ για την ίδια πετσέτα ή ακόμα και για το χρώμα.

Επισκέπτες σε βρέφος

ΣΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΌ. Όταν κοιμόταν το μωρό και γνώριζα πως θα είχα επισκέψεις φρόντιζα να παραμείνει στο δωμάτιο της. Δεν υπάρχει λόγος να είναι το βρέφος σε ένα χώρο με πολύ κόσμο. Έτσι ζητούσα ευγενικά από τους επισκέπτες να το δουν από απόσταση για μερικά λεπτά .Το θετικό ήταν πως το βρέφος δεν ήταν πολύ ώρα με πολλά άτομα στον ίδιο χώρο. Και οι επισκέπτες μου ήταν ικανοποιημένοι χωρίς να κάνουν παράπονο πως δε το είδαν. Το έβλεπαν λίγα λεπτά και έφευγαν.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ. Όταν είχα κόσμο στο σπίτι άνοιγα ελαφρώς το παράθυρο στο δωμάτιο που βρισκόμασταν . Επαναλάμβανα ,αφού έφευγαν όλοι οι επισκέπτες. Το χειμώνα για μερικά λεπτά ,καθώς κάνει κρύο .Το καλοκαίρι , είναι διαφορετικά και πιο εύκολα για όλους.

Επισκέπτες σε βρέφος και πέντε ευγενικά μέτρα ασφαλείας ,τα οποία εφάρμοσα και με βοήθησαν να προστατέψω το τότε βρέφος μου ,αλλά και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήθελαν να είναι κοντά μου και  να μοιραστούν τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.