Ένα έξυπνο κόλπο το παιδί να ανακαλύψει τα χρώματα χωρίς να λερώνεται!

Τι θα έλεγες αν το παιδί σου να ανακαλύψει το κόσμο των χρωμάτων χωρίς λερώνεται ούτε αυτό άλλα ούτε και το σπίτι; Μήπως σου μοιάζει σαν όνειρο; Αν θέλεις το παιδί σου να ανακαλύψει το κόσμο των χρωμάτων χωρίς να λερώνεται, με ένα διαφορετικό τρόπο, τότε σου βρήκα τη λύση ! Ένα πραγματικά έξυπνο κόλπο για να παίζει το παιδί με μπογιές και χρώματα χωρίς να λερώνεται! Παρακάτω θα βρεις και το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube!

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ : https://www.youtube.com/watch?αβv=lMzDG2jMS3I

Η κόρη μου είναι 18 μηνών και πραγματικά βρίσκεται στο αποκορύφωμα του στάδιου εξερεύνησης . Η αγαπημένη της δραστηριότητα είναι να πιάνει με τα χέρια της τα χρώματα από φυσικές δαχτυλομπογιές και να γίνεται χάλια από πάνω μέχρι κάτω. Αν και ανήκω στη μερίδα μαμάδων που πιστεύω ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητο το παιδί να λερωθεί τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε διατροφή , σίγουρα σκέφτομαι και το ΄μετά΄ που δεν είναι άλλη από τη καθαριότητα. Γιατί αν είσαι μαμά , είσαι σίγουρα και κουρασμένη μαμά. Ανακάλυψα λοιπόν αυτή την αυτοσχέδια κατασκευή με μπογιές χρωμάτων που δε λερώνει ούτε το παιδί ούτε και το σπίτι σου. Και είμαι έτοιμη να το μοιραστώ μαζί σου!

Τι θα χρειαστείς:

– Ένα τραπεζομάντηλο διάφανο

-5 μανταλάκια

-Χρώματα ακρυλικά

Διαδικασία :

1) Στρώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια το διάφανο τραπεζομάντηλο .

2) Στη μέση του τραπεζομάντηλου βάζουμε τα χρώματα, βάζουμε αρκετή ποσότητα , αποφεύγουμε να βάλουμε στις άκρες για να μη κυλίσει το χρώμα .

3) Κλέινουμε στα δύο το τραπεζομάντηλο.

4) Σε αυτή τη φάση τοποθετούμε τα μανταλάκια στις άκρες και στη μέση του τραπεζομάντηλου για να μη ΄ξεφύγει’ το χρώμα.

5)Αναποδογυρίζουμε το τραπεζομάντηλο για να ΄κρύψουμε’ τα μανταλάκια.

6) Αυτή είναι η καλύτερη φάση που περιμένατε … Αφήστε το παιδί να ανακαλύψει το κόσμο των χρωμάτων , να διασκεδάσει και να παίξει!

Αυτή η δραστηριότητα, μου αρέσει καθώς το παιδί εκτός το ότι ανακαλύπτει τα χρώματα , αναπτύσσει και άλλες δεξιότητες κινήσεων . Μία δραστηριότητα 2 σε 1!

Καλή απόλαυση!

Εδώ θα βρείτε περισσότερες δραστηριότηριότητες χωρίς να λερώνεται:

  1. Αισθητηριακή ζωγραφιά χωρίς να λερώνεται’
  2. Αισθητηριακή τσάντα με φύλλα από 6 μηνών
  3. Δραστηριότητες με φυσικά υλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.