Εκμάθηση πρώτων βοηθειών !

Όμορφη ημέρα από εμάς !

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πως ξεκινήσαμε την εκμάθηση πρώτων βοηθειών ! Όπως γνωρίζεις διανύουμε δύσκολες εποχές και καιρούς και όντας μόνη μεγαλώνοντας δύο παιδιά αναρωτιέμαι αν συμβεί κάτι τι θα γίνει ;

Εκμάθηση πρώτων βοηθειών !

ΓΙΑΤΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ;

Εκμάθηση πρώτων βοηθειών !

Ίσως αναρωτηθείς γιατί ξεκίνησα τόσο νωρίς την εκμάθηση πρώτων βοηθειών ; Μήπως η Aggelimama είναι ένας άνθρωπος απαισιόδοξος; Αρνητικός ; Σε καμία περίπτωση! Είμαι μία μαμά χωρίς βοήθεια και κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν γίνει κάτι ; αν συμβεί το οτιδήποτε; Ίσως να έχεις σκεφτεί και εσύ κάτι ανάλογο. Στη τόση χαρά της μητρότητας και του χρωματιστού κόσμου των υγιεινών συνταγών και δραστηριοτήτων , δυστυχώς γύρω μας υπάρχουν και μερικές “σταγόνες” αρνητικών καταστάσεων . Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και οι άσχημες ειδήσεις αυξάνονται καθημερινά! Γι’ αυτό σήμερα δημιούργησα αυτή τη πανεύκολη κατασκευή για να σας δώσω και εσάς την ιδέα της εκμάθησης αυτής που είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει!

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 κομμάτι από χαρτόνι
  2. Ανεξίτηλοι στυλοί ή μαρκαδόροι (μαύρο , κόκκινο, μπλε )

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε το χαρτόνι μας σε σχήμα τηλεφώνου (φτιάξτο σε όποιο μέγεθος θέλεις εσύ) και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πανομοιότυπο κινητό και πίστεψε με δε χρειάζεται δεξιοτεχνία ! Σε αυτή τη φάση , ξεκίνα να γράφεις όλους τους αριθμούς με μαύρο χρώμα εκτός από τους αριθμούς που θες να καλέσει το παιδί. Αυτό γίνεται για να τους ξεχωρίζει πιο εύκολα. Αν το παιδάκι γνωρίζει καλά τους αριθμούς μπορείτε και με ένα μαρκαδόρο

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα λευκό χαρτί γράψτε τους αριθμούς που θες να καλέσει το παιδί. Για παράδειγμα , εμείς γράψαμε το 100 και το 166 με διαφορετικό μαρκαδόρο μπλε και κόκκινο , όπως βλέπετε στη φωτογραφία για να μπορεί η Αριάνα να τα διακρίνει από το χαρτί πρακτικά στο αυτοσχέδιο τηλέφωνο. Ωστόσο, αυτή η τεχνική βοήθησε εμάς , εσύ πειραματίσου και με άλλο τρόπο . Είμαι σίγουρη πως θα βρεις το κατάλληλο!

Εύχομαι αυτή η πρακτική μέθοδος να βοηθήσει και εσάς , όπως βοήθησε και εμάς , θα χαρώ να μου στείλετε τη δική σας εμπειρία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.