Τι είναι το rice art?

Τι είναι το rice art? Ίσως σας κάνει εντύπωση αυτός ο όρος , ίσως να μη πάει το μυαλό σας , ; ίσως σας βοηθάει αυτή η εικόνα, για να καταλάβετε ! Σε προηγούμενο άρθρο σας έδειξα για το πως να χρωματίσουμε εύκολα και γρήγορα το ρύζι δημιουργώντας χρώματα ουράνιου τόξου . Σήμερα θα σας μιλήσω για το rice art τι σημαίνει και πως μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς τα δικά σας σχέδια rice art!

Rice art

Τι είναι το rice art?

Ίσως αναρωτιέσαι τι είναι το rice art …To rice art είναι αρκετά δημοφιλής το τελευταίο διάστημα σε μικρούς και μεγάλους . Καλλιτέχνες , δάσκαλοι, γονείς και παιδιά με φαντασία δημιουργούν μία πληθώρα από ζωγραφιές , σε τοίχους , σε πίνακες με βασικό στοιχείο το ρύζι σε διάφορα μεγέθη και ότι πραγματικά μπορείς να φανταστείς από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο και φανταστικό σχέδιο. Πως να ξεκινήσετε : Για αρχή χρωματίστε το ρύζι , σας έχω βρει πραγματικά το πιο εύκολο τρόπο να χρωματίσετε το ρύζι!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Το ρύζι αποτελεί πραγματικά από τις πιο αισθητηριακές δραστηριότητες και απευθύνεται από τη βρεφική κιόλας ηλικία. Για αρχή, μπορούμε να αφήσουμε το παιδί να την εξερευνήσει και κατ’ επέκταση όταν κατανοήσει τη λειτουργικότητα του ρυζιού να αφήσουμε το παιδί να αυτοσχεδιάσει μόνο του. Μέρος αυτής της φαντασίας είναι και το rice art , του οποίου το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του και να δημιουργήσει ότι σχέδιο και χρώμα θέλει. Τα οφέλη για το παιδί είναι πολύπλευρα και σημαντικά για την ενίσχυση της ομαλής ανάπτυξης του . Το παιδί χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις του, κυρίως το μυαλό του για να αυτοσχεδιάσει και να δημιουργήσει. Μαθαίνει τα χρώματα και ποιες είναι οι χρωματικές του επιλογές καθώς και του δίνεται η ευκαιρία για την επιλογή αγαπημένης ζωγραφιάς . Άρα δίνεται στο γονέα η ευκαιρία να καταλάβει τι αρέσει στο παιδί του !

Πως και πότε το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά;

Rice art  : Μάθε τα πάντα για τη τέχνη ρυζιού!

Η ιδέα μου ήρθε πραγματικά ενώ χρωμάτιζα το ρύζι βλέποντας απλά το ουράνιο τόξο χρωμάτων που είχε δημιουργηθεί . Ξεκίνησα και έκανα τα δικά μου σχέδια. Η κόρη μου πραγματικά ξετρελάθηκε , ήταν ενθουσιασμένη από τις πεταλούδες και το μόνο που ήθελε ήταν να τις αγγίξει . Και έτσι έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου οι πεταλούδες δεν υπήρχαν πια . Παρ’ όλα αυτά το χρωματιστό ρύζι ήταν τόσο εντυπωσιακό που είχε και αυτό τη χάρη του. Ο σκοπός της δραστηριότητας πέτυχε! Ανυπομονώ να μεγαλώσει και να μου δείχνει τα δικά της rice art!

Δείτε εδώ πως θα χρωματίσετε το ρύζι εύκολα και γρήγορα :

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τα δικά σας rice art !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.