Δύο συνταγές από σπόρια ροδιού και μια πρόταση δώρου.

Σε προηγούμενο μου άρθρο αναφέρθηκα σε πρωτότυπα δώρα με αποξηραμένα ρόδια. Τα σπόρια , λοιπόν από τα ρόδια τα φύλαξα και με αυτά θα δούμε: Δυο συνταγές από σπόρια ροδιού και μία πρόταση δώρου επιπλέον.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ :

δύο συνταγές από σπόρια ροδιού και μάι πρόταση δώρου

  • Είναι πηγή βιταμίνης από : A, Β1 , Β2 C , E , μέταλλα , φυλλικό οξύ ιχνοστοιχεία και η πρόσληψη ενός ροδιού καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό από τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.
  • Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς ενισχύει την ανάπλαση κυττάρων στο δέρμα και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
  • Το ρόδι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και απελευθερώνει τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.
  • Ο χυμός του είναι πλούσια σε αντιβακτηριακές , αντιμικροβιακές και αντιαλλεργικές δράσεις.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Έχει αντικαρκινική δράση.
  • Είναι σύμμαχος της καρδιάς και συμβάλλει στη προστασία της.
1)  ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ:
    Υλικά
  • Σπόρια ροδιού (από 5 μεσαία ρόδια)
  • Μισή κούπα νερό
  • 2 γεμάτες  κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 2 φλούδες από λεμόνι
Εκτέλεση :

Σε μία κατσαρόλα ,βάζω τα σπόρια από τα ρόδια , το μέλι (στις 4 κούπες σπόρους ροδιού έβαλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι)  Προσθέτω, τα ξυλάκια κανέλλας και τις φλούδες από το λεμόνι και τη μισή κούπα νερό . Καθ’ όλη τη διάρκεια, πατάμε με ένα κουτάλι ελαφρά να βγει ο χυμός από τα ρόδια. Στα μισά του βρασμού περίπου θα αρχίσουμε να ξαφρίζουμε τον αφρό από τα υλικά μας με ένα κουτάλι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά . Αφαιρούμε από τη φωτιά ,τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι καλά .

Τοποθετούμε ξανά, το χυμό από τα ρόδια στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 -15 λεπτά επιπλέον σε μέτρια φωτιά, ωσότου να ‘δέσει’ καλά το σιρόπι μας. Για να καταλάβετε εάν το σιρόπι είναι έτοιμο ,με ένα κουτάλι πάρτε λίγο από το σιρόπι και ρίξτε το πάλι μέσα στη κατσαρόλα. Εάν είναι ΄’νερουλό’ συνεχίστε να βράζετε ,εάν αργήσει η τελευταία σταγόνα να ‘γλιστρήσει’ από το κουτάλι μας σημαίνει πως το σιρόπι μας έδεσε.  Στη συνέχεια ,αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

επιπλεον ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Μπορείτε να βάλετε παραπάνω κουταλιές με μέλι στη συνταγή σας ( τα ρόδια μου ήταν αρκετά γλυκά και προτίμησα να βάλω 2 κουταλιές.)

  • Μπορείτε να πάρετε το χυμό των ροδιών από την αρχή και να βράσετε αμέσως στη κατσαρόλα, χωρίς τη διαδικασία σουρώματος.
  • Μπορείτε να βάλετε και άλλα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο  (μπορείτε τα μπαχαρικά σας να τα βάλετε σε ένα τούλινο πουγκί να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσει και να το αφαιρέσετε στο τέλος)
  • Η συνταγή μπορεί να γίνει και με ζάχαρη αντί για μέλι. Η αναλογία μέτρησης είναι:  για κάθε μία κούπα από σπόρια ροδιού θα βάλουμε μία κούπα ζάχαρη.
  • Το μέλι είναι πιο γλυκό σε σχέση με τη ζάχαρη οπότε , αναλογικά βάζουμε λιγότερες κουταλιές.
2) ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Δύο συνταγές από σπόρια ροδιού και μία πρόταση δώρου

ΥΛΙΚΆ:
  • Σπόρια ροδιού (από 5 μεσαία ρόδια)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • Μισό χυμό πορτοκάλι
  • 1/5 κούπα κονιάκ
  • 2 Φλούδες από λεμόνι
εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζω τα σπόρια ροδιού ,τη ζάχαρη .το κονιάκ , το χυμό πορτοκάλι, τις φλούδες από λεμόνι και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά .Τα αφήνω να κρυώσουν για 24 ώρες στη κατσαρόλα . Έπειτα τα σουρώνω, με ένα σουρωτήρι και τα τοποθετώ σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια.

  • Εάν το θέλετε πιο δυνατό ακόμη  , προσθέτετε στο τέλος της συνταγής  όσο κονιάκ επιθυμείτε.
  • Πριν τη χρήση, ανακαινίστε καλά το γυάλινο μπουκάλι.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΩΡΟΥ:

δυο συνταγές από σπόρια ροδιού και μία πρόταση δώρου

Μπορείτε να προσφέρετε σε γυάλινα βαζάκια τις συνταγές με ρόδι και να διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε. Για επιπλέον πρωτότυπα δώρα με αποξηραμένα ρόδια μπορείτε να δείτε και εδώ.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.