Δραστηριότητες 0-6 μηνών!

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχαμε μιλήσει για δραστηριότητες 0-3 μηνών ! Σήμερα θα μιλήσουμε για δραστηριότητες 0-6 μηνών και τι μπορούμε να κάνουμε με τα βρεφάκια μας καθημερινά ! Εκτός από αυτό το άρθρο που εύχομαι να σου φανεί χρήσιμο θα δεις και ένα βίντεο στο κανάλι μου στο you tube !

Δραστηριότητες 0-6 μηνών!

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΜΟΥ 0-6 ΜΗΝΩΝ ;

Ίσως αναρωτιέσαι τι δραστηριότητες μπορώ να κάνω με το βρέφος μου από 0-6 μηνών ; Που ωφελούν; Μπορεί το βρεφάκι μου να τις αντιληφθεί; Και άλλα πολλά ερωτήματα που συζητάω αλλά αναρωτιόμουν και εγώ πριν να γίνω μαμά! Και να τώρα που εφαρμόζω και με χαρά τα μοιράζομαι μαζί σου ! Όπως προείπα στο προηγούμενο μου άρθρο 0-3 μηνών είχα μιλήσει εκτενέστερα για το τι μπορούμε να κάνουμε ! Φυσικά και όλα αυτά μπορούμε να τα εφαρμόσουμε μέχρι το έτος και όχι μόνο! Όλα αυτά που έχεις τη δυνατότητα να

ΜΑΜΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Αναμφισβήτητα η καλύτερη ενασχόληση για τα βρεφάκια μας είμαστε ΕΜΕΙΣ ! Η αγκαλιά μας , τα φιλιά μας , τα χάδια μας , η μυρωδιά μας, τα αστεία μας , η φωνή μας , τα τραγούδια μας και τα χιλιάδες συναισθήματα μας είναι αυτά που το βρέφος μας εισπράττει από τη βρεφική κιόλας ηλικία!

Ίσως σου αρέσει και αυτό το άρθρο : 20 δραστηριότητες για μαμά και μωρό

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

1) ΜΑΣΑΖ

Ξεκινάμε με απαλό μασαζάκι όπως εξήγησα βοηθά το βρέφος μας να αντιληφθεί σιγά σιγά τα μέλη του σώματος τους και να καταλάβει ότι είναι ξεχωριστό ον από τη μαμά του!

2) ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ

Σας δείχνω ασκησούλες που ενδυναμώνουν την οπτικοακουστική αντίληψη του βρέφους τόσο με τα χέρια όσο και με τη κουδουνίστρα. Επίσης , λένε ότι τα μωρά ξεκινούν και πιάνουν από 6 μηνών που λήγει και η αποστείρωση. Προσωπικά , ξεκινάω από τώρα και δίνω τη μαλακή αυτή και μικρή κουδουνίστρα για τα χεράκια του να τη κρατήσει. Φυσικά και προτιμώ βαμβακερά , μαλάκα και απαλά στην υφή τους.

3) ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με έρευνες η χρωματική αντίληψη του βρέφους ολοκληρώνεται στους πρώτους 6 μήνες , γι αυτό και στο προηγούμενο σου έδειξα τις ασπρόμαυρες κάρτες !Δημιούργησα μπουκαλάκια χρωμάτων και νομίζω ο μικρός μου μόλις 3 μηνών ενθουσιάστηκε ! Το ένα μπουκαλάκι όπως θα δείτε είναι γυάλινο μικρό και το άλλο πλαστικό (αυτό που πίνουμε νερό). Έβαλα νερό με χρώματα ζαχαροπλαστικής μπλε στο ένα και κόκκινο στο άλλο . Εσύ μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο χρώμα! Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να πάω στο ύψος του σε 20εκ απόσταση και να του το δείξω για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια , κάνω εναλλαγή με το άλλο χρώμα και πάει λέγοντας ! Με αυτό το τρόπο το βοηθάμε να ενισχυθεί ομαλά η οπτική του αντίληψη και όχι μόνο…

4) ΜΠΑΛΟΝΙΑ

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος τα μπαλόνια. Αυτό όμως θα ήθελα να το δεις στο βίντεο που ακολουθεί !

Γλυκιά μανούλα εύχομαι να το απολαύσεις !

Δείτε το παρακάτω βίντεο που θα σας βοηθήσει επιπλέον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.