“Αυτοσχέδια” μουσικά όργανα !

Στεναχωριέστε που δεν έχετε χρήματα να αγοράσετε μουσικά όργανα για το παιδί σας; Ή τα παιδιά σας δεν ενδιαφέρονται για τα μουσικά όργανα που ήδη έχουν ; Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα γρήγορα και εύκολα ; Παρακάτω θα βρείτε τη διαδικασία βήμα- βήμα , καθώς και το βίντεο από το κανάλι μου στο you tube !

"Αυτοσχέδια" μουσικά όργανα !
ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ;

Όπως θα έχετε παρατηρήσει τα παιδιά από τη βρεφική τους κιόλας ηλικία, χτυπάνε αντικείμενα με τα χεράκια τους και πολλές φορές οι αντιδράσεις τους ποικίλλουν . Κατά κύριο λόγο ξεκαρδίζονται στα γέλια ή μπορεί να ‘τρομάξουν’ με έναν ήχο. Ωστόσο , οι ήχοι αποτελούν μία από τις βασικότερες λειτουργίες του βρεφικού εγκεφάλου και τα βοηθά στην ομαλή ανάπτυξή τους. Καθώς , επίσης και στην ενίσχυση όλων των αισθητηριακών λειτουργιών . Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται από το έτος και πάνω για να μπορεί το παιδί να κατανοήσει τη λειτουργικότητά της . Μπορούμε σίγουρα να κάνουμε κάτι ανάλογο κάτω το έτος με μικρότερα αντικείμενα ή με αντικείμενα που ‘βγάζουν’ ήχους! Τα κολλάμε στο ύψος του παιδιού και πιο χαμηλά και τα αφήνουμε να τα επεξεργαστεί , χωρίς να ανησυχούμε ή να φοβόμαστε μη τυχόν πέσουν κάτω , άλλωστε θα τοποθετήσετε ελαφριά σκεύη . Σε βρεφική ηλικία, μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο και στο πάτωμα !

ΥΛΙΚΑ

  • Κατσαρολάκι μικρό
  • Θήκες για pancakes (ταψί)
  • Χαρτοταινία
  • 1 μικρή κουτάλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παίρνουμε το κατσαρολάκι και τις θήκες για pancake και τα κολλάμε στο τοίχο με μία χαρτοταινία . Αφήνουμε το παιδί να τα χτυπήσει με τα χέρια του ή με τη βοήθεια μίας μικρής κουτάλας !

Ίσως βρείτε ενδιαφέρον:

  1. Μετέτρεψε τα ντουλάπια σου σε παιδότοπο
  2. Αυτοσχέδιο πάζλ με μόνο ένα χαρτόνι
  3. Ρολόι μοντεσσόρι με καπάκια

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο στο κανάλι μου στο you tube :

Δεν ήταν τα πιο οικονομικά αυτοσχέδια μουσικά όργανα που είχατε ; Και πιστέψτε με η κόρη μου περισσότερο ασχολήθηκε με αυτά παρά με τα αληθινά της μουσικά όργανα!

Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε τις προσωπικές σας εμπειρίες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.