Αποτύπωμα μωρού !

Πάμε να φτιάξουμε τα πιο όμορφα αναμνηστικά πατουσάκια και χεράκια , το δικό σου μοναδικό αποτύπωμα μωρού ; Ήρθε η στιγμή που τόσο περίμενα εναγωνιωδώς, νομίζω και εσύ ! Τα υλικά τα έχεις σίγουρα στο σπίτι σου οπότε πάμε μαζί να τα φτιάξουμε γρήγορα ! Παρακάτω θα βρεις και ένα βίντεο για επιπλέον βοήθεια !

Αποτύπωμα μωρού!

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

Πως περνάνε τα χρόνια έτσι ; Πως μεγαλώνουν αυτά τα χεράκια και πατουσάκια έτσι ; Δε μπορούμε να σταματήσουμε το χρόνο , μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις ! Μία από αυτές είναι αναμφισβήτητα αυτά τα πατουσάκια – χεράκια που θα φτιάξεις μαζί μου ! Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες ή μάλλον να γράφω σελίδες γι’αυτά τα αναμνηστικά που θα τα βλέπω αργότερα και τα δάκρυα μου θα τρέχουν ποτάμια αλλά ειλικρινά δε θέλω να σας κουράσω ! Σε αυτή τη κατηγορία θα βρεις μαζεμένα όλα τα αποτυπώματα !

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ Η ΧΕΡΑΚΙΑ

  • 250γρ αλεύρι
  • 130γρ αλάτι
  • 75μλ νερό
  • 1 καλαμάκι (για να φτιάξουμε τη τρύπα)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ

  • Ακρυλικά χρώματα
  • Πινέλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ , ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας ! Στη συνέχεια , απλώνουμε με ένα πλάστη το μίγμα μας . Δε το θέλουμε ούτε πολύ λεπτό , ούτε πολύ χονδρό αλλά κάτι ενδιάμεσο.

ΒΗΜΑ 2

Παίρνουμε το πατουσάκι ή το χεράκι από το μικρό μας και το δημιουργούμε το αποτύπωμα πάνω στη ζύμη μας. Μπορείτε να επαναλάβετε πολλές φορές και σε όλη τη ζύμη, αρκεί να αφήσετε λίγη απόσταση από το ένα αποτύπωμα στο άλλο.

ΒΗΜΑ 3

Στη συνέχεια, παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας , εγώ επέλεξα σε σχήμα κύκλου και δημιουργούμε τα σχέδια μας (εσύ μπορείς σε σχήμα καρδιάς ) .

ΒΗΜΑ 4

Σε αυτή τη φάση , αν θέλετε να το κάνετε κρεμαστό τρύπησε στο πάνω μέρος με ένα καλαμάκι ! Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στο φούρνο στους 120 βαθμούς. Δε θέλουμε να ροδίσουν αλλά στην ουσία να πετρώσουν οπότε προσοχή στο φούρνο .

ΒΗΜΑ 5

Αφαιρώ από το φούρνο και περιμένω να κρυώσουν.

Προαιρετικό βήμα : Μπορείς να τα βάψεις με χρώματα ακρυλικά της αρεσκείας σου ! Φυσικά , μπορείς να τα αφήσεις και σκέτα.’

Είδες πόσο εύκολο ήταν ! Ανυπομονώ να δω και το δικό σου αποτύπωμα μωρού και πίστεψε με θα το βλέπεις μετά από χρόνια και απλά θα χαίρεσαι που το έφτιαξες…

Καλή επιτυχία , περιμένω φωτογραφίες σου με γλυκά πατουσάκια ή χεράκια !

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.