Πως να αποθηκεύσω τα κρέατα;

Σήμερα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το πόστ , γιατί πραγματικά με ρωτάτε τόσες φορές πως αποθηκεύω τα κρέατα; Αν υπάρχει κάποια λύση; Που να τα αποθηκεύσω τα κρέατα; Πόσο διαρκούν στο ψυγείο /κατάψυξη; Και πάρα πολλά ακόμα που έχουμε να οργανώσουμε ! Σήμερα θα σας λυθούν πάρα πολλές από αυτές και χαίρομαι που μπορώ να τo μοιραστώ μαζί σας!

1) ΠΟΤΕ ΞΕΙΝΗΣΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ;

Όταν έγινα μανούλα δεν είχε περάσει καθόλου από το μυαλό μου όλο αυτό το πρακτικό κομμάτι . Μπαίνοντας λοιπόν , στις στερεές τροφές και ξεκινώντας με ζωμούς μοσχαριού ξεκίνησα να σκέφτομαι πως μπορώ να αποθηκεύω σε μερίδες για να μη βράζω συνέχεια και συνέχεια . Είναι άκρως κουραστικό ειδικά εσύ μανούλα, που δε χρησιμοποιείς χύτρα όπως εγώ είναι ένα καθημερινό βάσανο… Φαντάζομαι θα αντιμετωπίζεις παρόμοια κατάσταση σαν εμένα… Παρακάτω λοιπόν θα μοιραστώ όλα τα μυστικά μου και τις ιδέες μου !

2) ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ / ΚΑΤΑΨΥΞΗ ;

Α) Το μοσχάρι μαγειρεμένο διαρκεί περίπου 3-5 ημέρες στο ψυγείο αναλόγως βέβαια τη ψύξη που κάνει το κάθε ψυγείο και σε ποιο σημείο το έχουμε τοποθετήσει . Καλό θα είναι να φυλάγεται, στη μέσα μεριά του ψυγείου ή πάνω ψηλά. Στη κατάψυξη , διαρκεί από 2 ως 6 μήνες περίπου.

Β) Το κοτόπουλο μαγειρεμένο διαρκεί περίπου 2-4 ημέρες στο ψυγείο , φροντίζουμε να το τοποθετήσουμε σε ένα σωστό σημείο μέσα στο ψυγείο πάνω ψηλά και στη μέσα πλευρά . Στη κατάψυξη , διαρκεί και από 2 ως 6 μήνες . Το ίδιο ισχύει και για τη γαλοπούλα.

Γ) Ο μαγειρεμένος κιμάς διαρκεί περίπου 2-3 ημέρες στο ψυγείο σε ένα σωστό σημείο , όπως προανέφερα. Στη κατάψυξη , διαρκεί ως 3 μήνες περίπου καλό θα είναι να αναγράφουμε την ημερομηνία που τοποθετούμε στη κατάψυξη , αν δεν έχουμε σκοπό να το καταναλώσουμε άμεσα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΦΥΛΑΞΗ

ΒΗΜΑ 1

Αγοράζω τα κρέατα της αρεσκείας μου και στη ποσότητα που θέλω .

ΒΗΜΑ 2

Βράζω τα κρέας μου καλά στο νερό όπως θα έκανα την ημέρα που θα μαγείρευα. Προσωπικά , το βράζω καλά και τοποθετώ με το ζουμί του . Αποφεύγω να βάζω μέσα μπαχαρικά , τοματοπελτέ ή διάφορα μυρωδικά. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να το κάνετε αν θέλετε . Αλλά είναι κάτι που το έχω κάνει σπάνια ή γνωρίζω ότι θα το καταναλώσω εντός ημερών ή μερικών εβδομάδων .

ΒΗΜΑ 3

Χωρίζω σε μερίδες, όσο δηλαδή , θέλω να μαγειρέψω κάθε φορά για την οικογένεια μου ή το παιδί /ιά μου.

ΒΗΜΑ 4

Μοιράζω τα κρέατα μου σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα ή σε ειδικές σακούλες για ψυγείο/κατάψυξη. Σημαντικό είναι σε αυτή τη φάση να γράψω σε ταμπελάκια την ημερομηνία που τοποθετώ στη κατάψυξη .

ΒΗΜΑ 5

Τώρα είμαι έτοιμη να τοποθετήσω στη κατάψυξη σε ένα σημείο να χωράνε τα βάζα μου καλά! Αποφεύγουμε να είναι στριμωγμένα μεταξύ τους ή με άλλα τρόφιμα μαζί αν υπάρχει χώρος καλό θα ήταν να βρίσκονται σε ένα ράφι μαζί, αν όχι προσπαθούμε απλά να είναι ευρύχωρα .

ΒΗΜΑ 6

Πως να αποθηκεύσω τα κρέατα;

Αφαιρώ από κατάψυξη κάθε φορά που θέλω να μαγειρέψω , ξεπαγώνω καλά πριν το μαγείρεμα .

Σημαντικά tips !

  • Περιμένω να κρυώσει το κρέας μου και μετά τοποθετώ στη κατάψυξη , προκειμένου να μη σπάσει το βάζο μέσα στη κατάψυξη από τη θερμοκρασία ζεστό-κρύο
  • Ελέγχω αν έκλεισα καλά τα καπάκια μου ή τα σακουλάκια μου για τυχόν διαρροές.
  • Στα σακουλάκια, καλό θα είναι να μη γεμίζουμε μέχρι πάνω αλλά να αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσα στη σακούλα και στο κούμπωμα.
  • Αν έχουμε χώρο στη κατάψυξη για μεγάλη ποσότητα κρεάτων καλό θα ήταν να γράφουμε πάνω στα βάζα μας ή στα σακουλάκια ημερομηνία για να γνωρίζουμε πότε θα καταναλώσουμε.
  • Πριν προσφέρουμε στο παιδί μας δοκιμάζουμε ή μυρίζουμε το αποθηκευμένο κρέας μας (αν τηρήσουμε όλα τα παραπάνω δε θα έχουμε κανένα απολύτως θέμα). Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κρέατα λίγο πιο ευαίσθητα από το μοσχάρι όπως το κοτόπουλο ή ο μαγειρεμένος κιμάς ή ακόμα μπορεί να υπάρξει κάποια διαρροή από τα βάζα μας ή τα σακουλάκια μας. Οπότε καλό θα είναι να ελέγχουμε.

Αυτά ήταν τα δικά μου tips που βοηθάνε και μένα στη καθημερινότητά μου και πραγματικά μου έχουν λύσει τα χέρια! Εύχομαι να σε βοηθήσουν και εσένα !

Καλή επιτυχία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.