Ανακυκλώσιμη κατασκευή ταύτιση γραμμάτων/χρωμάτων!

Πάμε να δούμε τη πιο γρήγορη ανακυκλώσιμη κατασκευή ταύτισης αριθμών ; Θα σου δώσω όσο το δυνατόν γίνεται γρήγορες οδηγίες!

Ανακυκλώσιμη κατασκευή ταύτιση γραμμάτων/χρωμάτων!

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Γνωρίζετε πόσο πολύ μας αρέσουν οι ανακυκλώσιμες κατασκευές , είναι ανέξοδες , εύκολες και απλές και το σημαντικότερο είναι ότι μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι ! Από τα 2 κιόλας έτη δειλά δειλά και συνειδητά η Αριάνα ξεκίνησε να αναγνωρίζει και να ονομάζει τα χρώματα , από την άλλη κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό οπότε δε μπορούμε να ορίσουμε ακριβώς πότε ένα παιδί μπορεί να μάθει τα χρώματα! Από την άλλη , παρατηρείς και εσύ σα μαμά πως τα χρώματα υπάρχουν παντού σε πολλά παιχνίδια από τη βρεφική κιόλας ηλικία! Όσον αφορά τα γράμματα , αυτές οι κατασκευές στοίχισης /ταύτισης βοηθούν αρκετά το παιδί ! Αναλυτικά :

  1. Αναπτύσσεται η παρατηρητικότητά του
  2. Μαθαίνει και αναγνωρίζει τα χρώματα /γράμματα
  3. Ενισχύεται η μνήμη του
  4. Μαθαίνει διασκεδάζοντας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χαρτόνι από μία κούτα
  • Σύρματάκια πίπας
  • Μαρκαδόροι χρωματιστοί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε το χαρτόνι και υπολογίζουμε περίπου πόσο θα χρειαστούμε από τον αριθμό των γραμμάτων! Γράφουμε λοιπόν το όνομα με χρωματιστούς μαρκαδόρους της αρεσκείας μας!

ΒΗΜΑ 2

Δημιουργούμε με τα συρματάκια πίπας τα γράμματα ανα χρώμα όπως τα έχουμε χρωματίσει προκειμένου να γίνει η ταύτιση χρωμάτων αλλά και γραμμάτων συγχρόνως!

ΒΗΜΑ 3

Δείχνουμε στο παιδί τη διαδικασία και το αφήνουμε να παρατηρήσει τα γράμματα και τα χρώματα ! Αφήνουμε να αυτοσχεσιάσει!

Με απλά λιτά και ανέξοδα υλικά φτιάχνουμε τις πιο όμορφες κατασκευές! Εύχομαι να το δοκιμάσεις!

Καλή διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.