Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

Σήμερα θα σας δείξω πως θα φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτή τη πεταλούδα χρωμάτων . Είναι πραγματικά μία εύκολη κατασκευή και συγχρόνως μία όμορφη ιδέα για το παιδί για να μάθει ευχάριστα τα χρώματα . Παρακάτω θα δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία και ένα βίντεο για να δείτε πως είναι αυτή η ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων .

Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ : ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΙΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ;

Η εκμάθηση χρωμάτων στα παιδιά είναι σημαντικό κομμάτι που καλείτε μία μαμά ή γονέας να μάθει στο παιδί του. Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι να γίνει αυτό , χωρίς πίεση και άγχος διότι δυστυχώς, θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Η πεταλούδα χρωμάτων απευθύνεται σε ηλικία από 18 μηνών με 24 μηνών περίπου . Στην αρχή , το παιδί θα έρθει σε μία πρώτη επαφή με τη δραστηριότητα και στη πορεία μήνα με το μήνα θα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο το τι πρέπει να κάνει με τη δική σας βοήθεια… Αυτή τη πεταλούδα χρωμάτων η Αριάνα την αγάπησε , της έκανε εντύπωση και περισσότερο ενθουσιάστηκε με τα χρώματα της. Με τη πεταλούδα χρωμάτων το παιδί δε διασκεδάζει απλά αλλά μαθαίνει τα χρώματα με ένα ευχάριστο τρόπο.

ΥΛΙΚΑ

υλικά κατασκευή πεταλούδα
  • 1 μεσαίο χαρτόνι σε σχήμα κύκλου
  • 4 διάφανα καπάκια από ποτήρια
  • 2 συρματάκια πίπας χειροτεχνίας
  • Χρωματιστά πομ- πομ χειροτεχνίας
  • 1 τσιμπίδα
  • 1 ψαλίδι
  • Πιστολάκι σιλικόνης
  • Χρωματιστά αυτοκόλλητα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1
Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

Παίρνουμε το κυκλικό χαρτόνι , τα 4 διάφανα καπάκια από ποτήρι και ξεκινάμε να τα κολλάμε με το πιστολάκι σιλικόνης . Τα δύο καπάκια στο πάνω μέρος του κύκλου και τα άλλα 2 στο κάτω μέρος . Προσπαθούμε να τα κολλήσουμε όσο μπορούμε πιο ίσια το ένα δίπλα στο άλλο και τα άλλα δύο κάτω από τα άλλα.

ΒΗΜΑ 2
Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

Στη συνέχεια , θα δούμε ότι το σχήμα σχεδόν έχει διαμορφωθεί . Με τη βοήθεια του ψαλιδιού κόβουμε περιμετρικά , ανάμεσα στα ποτήρια (σα τριγωνάκια) που περισσεύουν . Και θα δούμε ότι δημιουργείτε σιγά σιγά , το σχήμα μιας πεταλούδας .

ΒΗΜΑ 3
Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!
Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

‘Οπως θα δείτε στην εικόνα περισσεύουν μερικές ακόμα ατέλειες ! Αρκεί να το κόψουμε με το ψαλίδι στο σχήμα της πεταλούδας , όπως δηλαδή πάνε τα καπάκια μας και θα είναι σχεδόν έτοιμη!

ΒΗΜΑ 4
Ανακυκλώσιμη κατασκευή πεταλούδα χρωμάτων!

Αφού τη σχηματίσαμε , βάζουμε 2 συρματάκια πίπας στα χρώματα που θέλουμε , στο επάνω μέρος της πεταλούδας για κεραίες.

ΒΗΜΑ 5

Έπειτα τοποθετούμε πάνω στα ποτήρια τα αυτοκόλλητα τα χρωματιστά , για να ορίσουμε ποια χρώματα θέλουμε το παιδί, (προκειμένου να βάλει το παιδί τα πομ – πομ μέσα στα διάφανα ποτήρια).

ΒΗΜΑ 6

Τώρα τοποθετούμε τα πομ-πομ σε ένα ποτήρι και με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας , αφήνουμε το παιδί να διασκεδάσει , να τα βάλει μέσα και να πειραματιστεί .

Δείτε την όμορφη αυτή κατασκευή και στο κανάλι μου στο you tube :

Ίσως σας φάνηκε δύσκολο, αλλά πραγματικά δεν είναι καθόλου . Παρατηρείστε καλύτερα τις εικόνες και τα βήματα και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε ! Και φυσικά μη ξεχνάτε πως έχετε και τη δική μου βοήθεια στέλνοντας μου ένα μήνυμα στα social media!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.