Αισθητηριακή δραστηριότητα με πατάτα και φύλλα!

Θέλεις και εσύ να δεις την αισθητηριακή δραστηριότητα με πατάτα και φύλλα; Ίσως σας κάνει εντύπωση σαν ιδέα αλλά πραγματικά θα σας εκπλήσσει! Είναι μία δραστηριότητα άκρως φθινοπωρινή και ενδιαφέρον . Πάμε να τη γνωρίσουμε ;

Αισθητηριακή δραστηριότητα με πατάτα και φύλλα

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

Αυτή η δραστηριότητα απευθύνεται σε ηλικίες άνω το έτος … Περιέχει, ακρυλικά χρώματα που ένα παιδί μπορεί να διαχειριστεί μετά το έτος αν φυσικά ακούει και δε τα βάζει στο στόμα του !Είδατε τη φθινοπωρινή αισθητηριακή τσάντα από 6 μηνών ; Στόχος της δραστηριότητας είναι με τη βοήθεια της πατάτας να πάρει το φύλλο και να αυτοσχεδιάσει πάνω στο χέρι που σχεδιάσαμε , η κόρη μου βέβαια 23 μηνών αυτοσχεδίασε περισσότερο !Τα οφέλη είναι πολλαπλά , καθώς όπως θα διαπιστώσατε χρησιμοποιήσαμε φυσικά υλικά τη πατάτα και τα φύλλα. Είναι μία ευκαιρία , να έρθει σε επαφή με υλικά από τη φύση μας ! Η δραστηριότητα αυτή, είναι άκρως αισθητηριακή και το παιδί ενισχύει τη και ενδυναμώνει όλες τις αισθήσεις του . Αυτοσχεδιάζει , διευρύνει τη φαντασία του και γίνεται δημιουργικό . Μαθαίνει τα χρώματα με ένα τρόπο μοναδικό !

Αισθητηριακή δραστηριότητα με πατάτα και φύλλα!

ΥΛΙΚΑ

  • Ταψί
  • Ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Ακρυλικά χρώματα ( επιλογής μας )
  • Φύλλα
  • Κομμένη πατάτα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Παίρνουμε ένα ταψί και με έναν μαρκαδόρο ανεξίτηλο ζωγραφίζουμε τα χέρι μας . Στη κορυφή των δαχτύλων βάζουμε μια μεγάλη σταγόνα από κάθε χρώμα .

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετούμε το φύλλο/α και τη πατάτα τη κομμένη. Αφήνουμε το παιδί να αυτοσχεδιάσει με τη βοήθεια της πατάτας !

Για ότι απορία είμαι στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε !

Φιλικά , Μαρία !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.